Ενατενίσεις: Η ατομική έκθεση της Dona Octavia στον πολυχώρο Pirée

Dona Octavia

Η πρώτη στη χώρα μας εκδήλωση, μέσω της οποίας γίνεται τιμητική αναφορά στον Τσέχο ζωγράφο Alphonse Maria Mucha

Η ζωγράφος Dona Octavia στην ατομική της έκθεση «Ενατενίσεις», λειτουργεί μέσα από τα έργα της όπως ένας ευαίσθητος παλμογράφος. Μεταμορφώνει τις επιφάνειές, καθώς τις διακεντά με χρώματα και σχήματα, ενώ τους προσδίδει μέσα από την ρυθμικότητα, μια διάσταση δονούμενης κατάστασης που θυμίζει στρωματογραφία, άλλοτε πάλι ένα παλίμψηστο.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, δημιουργεί ένα είδος ζωγραφικού vitraux, που φιλτράρει και μεταβολίζει μαγευτικά το φως, διαμορφώνοντας ένα ουράνιο «στερέωμα» ή μια «παραμυθία», που λειτουργώντας σαν «μαγική εικόνα», αποκαθηλώνει, μέσα από το βλέμμα, τον ψυχισμό του θεατή.

Η Dona Octavia, μέσα από τα περίτεχνα έργα της, μας παραπέμπει σε μια σύγχρονη εκδοχή της art nouveau, συνομιλώντας νοερά με τον κύριο εκπρόσωπό της, τον κορυφαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο Τσέχο ζωγράφο Alphonse Maria Mucha (1860-1939), που φέτος τιμάται σε όλον τον κόσμο, η επέτειος των 80 χρόνων από τον θάνατό του.

Η έκθεση «Ενατενίσεις» που παρουσιάζεται στο Pirée από τις 5 έως τις 21 Απριλίου, είναι η πρώτη στη χώρα μας και η μόνη μέχρι στιγμής εκδήλωση, μέσω της οποίας γίνεται τιμητική αναφορά στον κορυφαίο αυτόν δημιουργό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.