”Platforms Project 2019” στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ

Platforms Project 2019

60 ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες

To Platforms Project 2019 ετοιμάζεται και οι 800 καλλιτέχνες και οι 116 εθελοντές σάς περιμένουν από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής»της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης.

Στην ΑΣΚΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, η έβδομη διεθνής εικαστική έκθεση Platforms Project φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς.

60 πλατφόρμες από 17 χώρες θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες, ως το αποκορύφωμα του παγκόσμιου δικτύου που έχει οικοδομηθεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η φετινή διοργάνωση συνεχίζει την περυσινή παράδοση, όπου 56 πλατφόρμες, επίσης από 17 χώρες, παρουσίασαν το έργο τους, ενώπιον 16.000 κοινού.

Το Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς.

Στη φετινή διοργάνωση, το παράλληλο πρόγραμμα είναι ακόμη πιο διευρυμένο, με παράλληλες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με ομιλίες, με συμμετέχοντες ιστορικούς, θεωρητικούς και κριτικούς τέχνης, ακαδημαϊκούς, διευθυντές μουσείων, καλλιτέχνες, επιμελητές, και με την ημερίδα της AICA Hellas με θέμα τον «Ρόλο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην τέχνη σήμερα», ενώ τα εργαστήρια Ζωγραφικής Α, Β, ΣΤ, ΙΑ, ΙΒ και τα εργαστήρια Γλυπτικής Α και Β της ΑΣΚΤ θα παρουσιάσουν έργα φοιτητών.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Platforms Project for All 2019, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 7 έως 16 χρονών από την ολλανδική πλατφόρμα EX-MÊKH και την εικαστικό και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ellen Rodenberg, θα εισαγάγει τα παιδιά στη σύγχρονη τέχνη, τα οποία θα προσκληθούν κατά τη διάρκεια του Platforms Project να συμμετάσχουν, δημιουργώντας έναν δικό τους μίνι χώρο (μίνι περίπτερο-κύβο) με χαρτί, μολύβια, χρώματα, συρραπτικά ή κόλλα.

Οι performances έχουν, και φέτος, τον δικό τους χώρο, όπου καθημερινά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάζουν το έργο τους σε διάφορους χώρους της ΑΣΚΤ. Φυσικά, δεν θα λείψει ούτε το πάρτι του Platforms Project, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 22.00 στο PIRÉE (Κάστορος 78, Πειραιάς, 185 45).

Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2019 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.