“Platypus trail: Μελβούρνη – Πέρθ” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Platypus trail

O φωτογραφικός απολογισμός μιας εμπειρίας ζωής

Η έκθεση “Platypus trail: Μελβούρνη – Πέρθ” από την οργάνωση Green Project εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στις 20.00 στο ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα συνεχιστεί από τις 26 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου.

«Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόσμου μας, είμαστε μέρος του» (ρητό των Αβορίγινων)

O φωτογραφικός απολογισμός μιας εμπειρίας ζωής.

H οργάνωση Green Project παρουσιάζει στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2019 στην Αυστραλία από την Μελβούρνη μέχρι το Περθ, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αποτυπώνει την συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO, των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων.

Το οδοιπορικό

Από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, 26 ατελείωτες μέρες και νύχτες γεμάτες με συγκλονιστικές εικόνες, έξω από αυτόν τον κόσμο. 5 ομόσπονδες πολιτείες: η Τασμανία, η Βικτώρια, η Νέα Νότια Ουαλία, η Νότια Αυστραλία και η Δυτική Αυστραλία. 2 ομοσπονδιοποιημένες επικράτειες: η Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας και η Βόρεια Επικράτεια. 13.110 χιλιόμετρα οδηγώντας οικολογικά τροχόσπιτα με φωτοβολταϊκά πάνελς πάνω σε χιόνι και πάγο, μέσα από ποτάμια και λάσπη, κοντά σε θαλάσσια οικοσυστήματα, διαμέσου της ερήμου και των άνυδρων περιοχών, τροπικών δασών και άγριας βλάστησης, κατά μήκος αλπικών περιοχών με παγετώνες, κ.α.

Η δύναμη της φωτογραφίας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Επόμενα περιβαλλοντικά οδοιπορικά: “Green Project στην Κρήτη: Ίρις 2019”, “Green Project σε Ιαπωνία – Αλάσκα 2020”

Συντελεστές

Επιμέλεια: Γιάννης Τζώρτζης, RPS

Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωστής Βάρδας, Σάντυ Βεργίτση, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Κασσιανή Καλτεζιώτη, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Πατεράκης, Ιάσονας Ταβλάς, Γιάννης Τζώρτζης, και Κατερίνα Χαρτερού.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.