Τη ΒΕΤΤΙΝΑ την ξέρεις. Είναι η μπουτίκ που τα τελευταια πέντε χρόνια σε χόρτασε πρωτοπορία και φρεσκάδα με τις συνεργασίες τής Chloe Sevigny x Opening Ceremony, των Justice x Surface to Air, τα Raf Simons, τα Jeremy Scott και τοσα αλλα. Η ΒΕΤΤΙΝΑ λοιπόν αναθέτει στο creative agency THE PLATFORM το στήσιμο ενός pop-up shop για τα δώρα των Χριστουγέννων: το PLAYROOM. Όπως το μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για το πωλητήριο των πιο playful επιλογών για τα δώρα των γιορτών, για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

Η διάρκειά του είναι για μία εβδομάδα, 17 με 24 Δεκεμβρίου, 12 με 9. Εκεί θα βρεις αξεσουάρ περιορισμένων αντιτύπων απο την Comme des Garcons, τα τελευταίας τεχνολογίας σουηδικά ρολόγια χειρός MUTEWATCH, αγαπημένα του Karl Lagerfeld. Τα νέα κράνη της Italia Independent του Lapo Elkann, που βασίστηκαν στα σχέδια του κράνους «Βell» του Steve Mcqueen στην ταινια On Any Sunday. Tα συλλεκτικά λευκά t-shirts από την Μaison Labiche που κεντάει στα πέτα τους χειρόγραφες υπογραφές, καθώς και τη νέα σειρά των Passarella Death Squad.

To μεγάλο νέο στη συλλογή του PLAYROOM είναι τα «Sing Sing», το καινούργιο αποκλειστικό label συλλογικού design,”πρωτοποριακού και ιδιαίτερα προσωποποιημένου σχεδίου”. Πρόκειται για μια αριθμημένη σειρά προϊόντων με τα χαρακτηριστικά one-line σχέδια καλλιτεχνών σε t-shirts, trenches, ομπρέλες, θήκες iphone, μπάλες, ρολόι τοίχου, αναπτήρες και παντόφλες!

Θα βρεις επίσης τη σειρά από μπάλες για χριστουγεννιάτικο δέντρο με το χρωματολόγιο της Pantone, το Goodie Bag του PLAYROOM, τις επιλογές της ομάδας από τα μουσεία της Αθήνας και τις αποθήκες των προμηθευτών του Ελληνικού Στρατού, επεξεργασμενες με μερικα twists, το Get a Room (πρώτο μουσικό CD του agency) και αλλα ‘χαριτωμενα’ τής τελευταίας στιγμής που θα στείλουν οι φίλοι του PLATFORM από την Ευρώπη και την Αμερική.

Κοσμήματα: Κατά το διαρκές κυνήγι ταλέντων, το agency εντοπισε και τις δημιουργούς κοσμημάτων, Ελευθερία Λάμπρου-Καρελα (που δείχνει για πρώτη φορά στην Αθήνα μετά τις σπουδές της στο Central St. Martins του Λονδίνου) και την Νάγια Φερεντίνου (της οποίας οι προτάσεις κάνουν πάταγο στα Meet Market). Πρόκειται για τις ποιοτικότερες και πλέον ανερχόμενες παρουσίες νέων Αθηναίων στο σχέδιο κοσμημάτων.

Η επιλογή στον τομέα των περιοδικών, zines και βιβλίων χαρακτηριζεται από τα New Yorker, Monocle, Gentlewoman, Inventory, Appartamento, το curatorial του διανομέα ΟΜΜU, καθώς και τις εκδόσεις futura.

Το PLAYROOM θα είναι μια μόνο από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πεντηκοστής επετείου λειτουργίας της ΒΕΤΤΙΝΑ. Θα παρουσιάστουν τα έργα που φιλοτέχνησαν για τον σκοπό αυτό οι φίλοι Γιάννης Βαρελάς, Mai Ueda, Ραλλού Παναγιώτου, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Frederick Mann, Άγγελος Παντελίδης, Jamie Richards, Greg Theopsy, Bill Georgoussis, Filep Motwary, Πάνος Δαβιός, Άγγελος Πλέσσας κ.ά.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των πενήντα χρόνων λειτουργίας της Bettina:

17/12: ΒΕΤΤΙΝΑ x ELENA SYRAKA, reception, jewels
17-24/12: THE PLAYROOM, pop up shop ”The coolest stuff for xmas”
30/12: BETTINA x Salon de Bricolage, New Year’s Eve Party
14/02: BETTINA x ZOLOTAS, Valentine’s Day reception, charms & jewels
1/03: BETTINA x DEUX HOMMES, SS12 special collection curated by BETTINA
1/04: BETTINA x PARTHENIS, SS12 special collection curated by BETTINA
15/05: BETTINA x MELISSINOS, leather bags & sandals curated by BETTINA
1/05: GREECE IS FOR LOVERS for BETTINA, reception, products
10/05: BETTINA x DELIGHT, SS12 special collection curated by BETTINA