Στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών, από τις 16 Φεβρουαρίου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί τον Στέλιο Μάινα και τη Δήμητρα Ματσούκα στο έργο του Φιλίπ Μπλασμπάν «Μια πορνογραφική σχέση».

Εκείνη θέλει να πραγματοποιήσει μια σεξουαλική της φαντασίωση.
Βάζει μια μικρή αγγελία.
Εκείνος απαντάει.
Δίνουν ραντεβού σε ένα καφέ. Λίγες λέξεις, χαμόγελα, αμηχανία σε ένα
πρώτο “σκανάρισμα” που πείθει ότι μπορούν να συνεχίσουν.
Συμφωνούν ότι ποτέ δεν πρόκειται να ανταλλάξουν κάποιο προσωπικό στοιχείο.
Είναι ο Άντρας και η Γυναίκα.
Συνεχίζουν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.
Κάθε εβδομάδα, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα.
Και όταν αυτή κάποια στιγμή ζητά να κάνουν κανονικά έρωτα, οι όροι του παιχνιδιού
αλλάζουν.

Οι ήρωες του έργου «Μια πορνογραφική σχέση», περνούν από τη φάση της αμηχανίας, στη φάση της οικειότητας, της τρυφερότητας, της έκπληξης, της ελπίδας πως αυτό που ζουν θα μπορούσε κάποια στιγμή να εξελιχθεί σε μια κανονική σχέση. Αν και τ αρχικό ζητούμενο ήταν η σωματική απόλαυση και μόνο – «Πάση θυσία να διατηρήσουμε τις αποστάσεις!» λέει η γυναίκα- σύντομα τα σώματά τους τούς φέρνουν πιο κοντά. Αναδύονται συναισθήματα και ανάγκες.

Εκείνη τολμά να φαντασιωθεί τώρα κάτι διαφορετικό: μια κανονική σχέση μαζί του: «Σ’ αγαπάω όπως δεν έχω αγαπήσει κανέναν άλλον πριν από σένα – τέλος πάντων έτσι νοιώθω, τώρα, αυτή τη στιγμή που είμαι μαζί σου- νοιώθω έτσι που ακόμα κι αν είναι λάθος είναι τόσο δυνατό ώστε δεν μπορεί παρά να είναι αληθινό- καταλαβαίνεις;». Η αβεβαιότητα πλημμυρίζει και τους δυο. Μπορεί όμως στ’ αλήθεια να συμβεί αυτό; Μια τυπική γνωριμία με σκοπό την υλοποίηση μιας φαντασίωσης να οδηγήσει σε μια κανονική σχέση;