«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Περιλαμβάνεται η εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2019 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου και ώρα 10-12 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…». Η δράση αυτή απευθύνεται σε νήπια και προ-νήπια και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», εστιάζοντας περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων και θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο. Τα παιδιά θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Ψευδόστομος αμφορέας (Π 3898), το κατεξοχήν αγγείο αποθήκευσης και μεταφοράς αρωματικού ελαίου κατά τη μυκηναϊκή περίοδο. Από το Μαρκόπουλο Αττικής (13ος αι. π.Χ.).

Κεντρική φωτογραφία: Η τοιχογραφία της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας (16ος αι. π.Χ.).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.