6ος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία

Έκθεση με τα έργα των δώδεκα επιλαχόντων φωτογράφων του διαγωνισμού

Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.

Η Έκθεση των Επιλαχόντων του Prix Pictet ταξιδεύει από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης του Παρισιού, όπου η Γαλλίδα φωτογράφος Valérie Belin παρέλαβε το βραβείο των 100.000 ελβετικών φράγκων από τον Κόφι Ανάν κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο. Στον πρόλογο του εντύπου Prix Pictet Disorder, ο κ. Ανάν γράφει:

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αταξία. Η ικανότητά μας να ελέγχουμε πολλαπλές πτυχές της ζωής μάς έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τον πλανήτη να υπακούει στη θέλησή μας. Εντούτοις, η σαθρότητα αυτής της εικασίας αποκαλύπτεται με κάθε νέα πανδημία, σεισμό, τσουνάμι ή περίοδο ξηρασίας. Κάθε ημέρα που περνά, η ψευδαίσθηση ότι όλα είναι εντάξει διαλύεται».

Με κεντρικό θέμα την «Αταξία», η έκθεση περιλαμβάνει έργα των δώδεκα επιλοχόντων φωτογράφων, οι οποίοι είναι οι εξής: Ilit Azoulay (Ισραήλ), Valérie Belin (Γαλλία), Matthew Brandt (Η.Π.Α.), Maxim Dondyuk (Ουκρανία), Alixandra Fazzina (Ηνωμένο Βασίλειο), Ori Gersht (Ισραήλ), John Gossage (Η.Π.Α.), Pieter Hugo (Νότια Αφρική), Gideon Mendel (Νότια Αφρική), Sophie Ristelhueber (Γαλλία), Brent Stirton (Νότια Αφρική) και Yang Yongliang (Κίνα).

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τον έκτο κύκλο του Prix Pictet είναι τα εξής:
Καθηγητής Σερ David King, Ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Η.Β. για την Κλιματική αλλαγή (Πρόεδρος επιτροπής)
Peter Aspden, συντάκτης για θέματα τέχνης, Financial Times
Martin Barnes, Επικεφαλής επιμελητής τμήματος Φωτογραφίας, Victoria and Albert Museum, Λονδίνο
Philippe Bertherat, Πρώην διευθύνον στέλεχος του Ομίλου Pictet
Edward Burtynsky, φωτογράφος
Emmanuelle de L’Ecotais, Επιμελήτρια τμήματος Φωτογραφίας, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης του Παρισιού
Nili Goren, Επιμελήτρια τμήματος Φωτογραφίας, Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ
Wang Shu, αρχιτέκτονας
Elisabeth Sussman, Επιμελήτρια συλλογής φωτογραφιών της Sondra Gilman, Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, Νέα Υόρκη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.