Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Μελωδίες από αγαπημένες όπερες και οπερέτες που ερμηνεύουν τέσσερις καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές

30 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού με το κοινό, η ΚΟΑ υποδέχεται το 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μελωδίες από αγαπημένες όπερες και οπερέτες που ερμηνεύουν τέσσερις καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου, ο τενόρος Mario Zeffiri και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός.

Στο πόντιουμ, ο έμπειρος αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής.

Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Vyron Fidetzis © Spiros Katopodis

Με επίκεντρο το Ρομαντισμό, από την Εισαγωγή του «Ελεύθερου σκοπευτή» του Carl Maria von Weber μέχρι το «Πόργκυ και Μπες» του George Gershwin, ένα έργο που φλερτάρει έντονα με την τζαζ, το φετινό γκαλά θα είναι –όπως πάντα– ένα εξαίσιο μουσικό πρελούδιο στη νέα χρονιά.

To πρόγραμμα

Άριες, ντουέτα και κουαρτέτα από κοσμαγάπητα έργα του διεθνούς λυρικού ρεπερτορίου συνθέτουν το μουσικό τοπίο της βραδιάς.

Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαρισία Παπαλεξίου, ο τενόρος Mario Zeffiri και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικές άριες από την «Ρούσαλκα» του Antonín Dvořák, την «Ηρωδιάδα» του Jules Massenet, τον «Γουλιέλμο Τέλλο» του Gioacchino Rossini και τους «Παλιάτσους» του Ruggero Leoncavallo.

Oι τέσσερις λυρικοί ερμηνευτές επέλεξαν επίσης δημοφιλή ντουέτα από τους «Αλιείς μαργαριταριών» του Georges Bizet, την «Νόρμα» του Vincenzo Bellini, το «Πόργκυ και Μπες» του George Gershwin καθώς και από τις οπερέτες «Η Ωραία Ελένη» του Jacques Offenbach και «Η Πριγκίπισσα της τσάρντας» του Emmerich Kalman, αλλά και από την όπερα «Περουζέ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Από το λαμπερό γκαλά της ΚΟΑ στο Μέγαρο δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα ορχηστρικά αποσπάσματα, οι απαραίτητες μουσικές «ανάσες» που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ή και να θυμηθεί αγαπημένες μελωδίες, όπως την Εισαγωγή του «Ελεύθερου σκοπευτή» του Carl Maria von Weber, ένα λυρικό έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Βερολίνο το 1821.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει επίσης την εξωτική Bacchanale (βακχικός χορός) από το διάσημο λυρικό έργο «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saëns καθώς και την Εισαγωγή από την οπερέτα «Ποιητής και χωρικός» του Franz von Suppé, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της βιεννέζικης οπερέτας. Τα μέλη του διακεκριμένου αθηναϊκού συνόλου, πάντα υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, ενός μαέστρου που έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του ελληνικού ρεπερτορίου, θα παρουσιάσει επίσης το Πρελούδιο από τη σπάνια όπερα «Λιονέλλα» του Επτανήσιου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα.

Συντελεστές

Μυρτώ Παπαθανασίου | υψίφωνος
Μαρισία Παπαλεξίου | μεσόφωνος
Mario Zeffiri | τενόρος
Δημήτρης Τηλιακός | βαρύτονος

Μουσική διεύθυνση | Bύρων Φιδετζής
Συμπαραγωγή: ΚΟΑ – ΜΜΑ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

11 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 | 20:30
Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 11
- 60 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.