Προβολή της βωβής ταινίας «Ο Στρατηγός»

Προβολή ταινίας και συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών αποφάσισαν από κοινού να προσφέρουν την προγραμματισμένη προβολή και συναυλία της ταινίας του βωβού κινηματογράφουΟ Στρατηγός” (“The General”) με ελεύθερη είσοδο, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Η Κ.Ο.Θ., υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, θα «ντύσει» μουσικά την ασπρόμαυρη ταινία του 1926 ενορχηστρωμένη από τον συνθέτη Κάρλ Ντέιβις και με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο κωμικό Μπάστερ Κίτον.

Στην ταινία, που είναι τοποθετημένη στο ξέσπασμα του Αμερικάνικου Εμφύλιου, ο Τζόνι Γκρέι (Μπάστερ Κίτον), ένας ιδιοφυής μηχανικός τρένων στον αμερικανικό Νότο, αναγκάζεται να καταδιώξει μόνος του και σε εχθρικό έδαφος έναν κατάσκοπο των Γιάνκηδων για να σώσει την αγαπημένη του Άναμπελ. Ο κατάσκοπος (Γκλεν Κάβεντερ) κλέβει τον Στρατηγό, το τρένο που έφτιαξε ο Γκρέι, στο οποίο επιβαίνει η Άναμπελ και μια τρελή καταδίωξη ξεκινά!

Πρόκειται για μια κωμωδία του βωβού σινεμά, που έχει αγαπηθεί από το κοινό και τους κριτικούς μέσα στα χρόνια και αποτελεί τη σκηνοθετικά πιο ευρηματική ταινία του Μπάστερ Κίτον, ένα χρυσωρυχείο ευφυών και πρωτότυπων οπτικών γκαγκ, τα οποία εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα με την εφευρετικότητά τους. Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Καρλ Ντέιβις έγραψε τη μουσική για την ταινία το 1987 και οι συνθέσεις του προκάλεσαν την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον βωβό κινηματογράφο.

Η προβολή της ταινίας και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:30.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.