Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Ψαρογιώργης με το λαούτο του ήταν εκείνος που άνοιγε τις φθινοπωρινές μουσικές συναντήσεις, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. Το κοινό δεν άφηνε τους μουσικούς να κατέβουν από τη σκηνή, αν δεν υπόσχονταν πως η συναυλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. Ως γνωστόν, οι Κρητικοί κρατάνε τον λόγο τους, κι έτσι, ο Ψαρογιώργης εγκαινιάζει και φέτος τον φθινοπωρινό κύκλο συναυλιών στο Μουσείο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Αυθεντικός ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, γόνος της θρυλικής μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων και εξαιρετικός δεξιοτέχνης, ο Γιώργος Ξυλούρης κατάφερε να αναδείξει το λαούτο σε σολιστικό όργανο.

Με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανανεωτής και ανατρεπτικός, ο Ψαρογιώργης θεωρείται δικαίως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής παράδοσης, που όμως τολμά, δοκιμάζει και την εξελίσσει.

Οι συναυλίες του, ατμοσφαιρικές και μυσταγωγικές, αποτελούν κάθε φορά για το κοινό μία μοναδική μουσική εμπειρία. Μαζί του αυτή τη φορά, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και ο Γιώργος Πολυχρονάκος στο κοντραμπάσο.