“Queer approaches to Lena Platonos”: ένα ιδιαίτερο μουσικό event

Queer approaches to Lena Platonos

Συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Atopos CVC

Η Λένα Πλάτωνος έχει υπάρξει ορόσημο για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα. Τόσο οι στίχοι της, που εκφράζουν ιδιαίτερες, συχνά μοναχικές υποκειμενικότητες, όσο και η αλλόκοτη θεατρική electro μουσική της, συνεχίζουν να γοητεύουν και να εμπνέουν κουήρ σκηνές και συλλογικότητες ανά τον κόσμο. Σε αυτή την εκδήλωση επιχειρούνται μια σειρά από κουήρ αναγνώσεις στο έργο της Πλάτωνος.

Στο πρώτο μέρος, ο μουσικολόγος και θεωρητικός πολιτισμικών σπουδών Νίκος Βούρδουλας επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική τραγουδοποιΐα της Πλάτωνος, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους εκφράζει και συσπειρώνει συναισθηματικά ομάδες ανθρώπων της εγχώριας και διεθνούς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα βαριετέ με καλλιτέχνες από την εγχώρια μουσική κουήρ σκηνή και ιδιαίτερα από το μουσικό label Φυτίνη. Οι Αντριάνα Μίνου, Λουίζα Δολόξα, Αλέξανδρος Δρόσος, Filtig, Kangela Tromokratisch, Mochi, Space Manifesto, Εύα Ντούρου, Nanah Palm μαζί με μέλη του φωνητικού συνόλου Filippos Glee θα παρουσιάσουν διασκευές που επανερμηνεύουν το έργο της Πλάτωνος σε ηχητικό, λεκτικό και επιτελεστικό επίπεδο. Οι διασκευές θα συνοδεύονται από video προβολές των Αναστασία Διαβαστή και Μαργαρίτα Αθανασίου. Την γενική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Φιλ Ιερόπουλος.

Η εκδήλωση είναι συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του πολιτιστικού οργανισμού Atopos CVC, στο πλαίσιο του προγράμματος #TextMe_Lab και Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.