Το «Θείο Πάθος» από τον Erland Hilden στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Erland Hilden

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου από τον Σουηδό δεξιοτέχνη

Το Θείο Πάθος αναφέρεται στα μαρτύρια του Χρηστού για τη λύτρωση του ανθρώπου, από την αγωνία στον κήπο της Γεσθημανής μέχρι το θάνατο πάνω στο σταυρό στο Γολγοθά. Ο Ιησούς υπέφερε για την ανθρώπινη σωτηρία και θυσιάστηκε για την κάθαρση των ανθρώπινων αμαρτιών. Ως ο Κύριος του Σύμπαντος και η ελπίδα του κόσμου, εξαγνίζει την ανθρωπότητα, ανοίγει τις Πύλες του σύμπαντος και μας ανυψώνει σε ένα υψηλότερο πνευματικό επίπεδο, από όπου μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στη συμπαντική Αγάπη και να έρθουμε σε επαφή με την αυθεντική ουσία της ύπαρξης μέσα στο σύμπαν, που είναι η αιώνια ψυχή μας.

Το πρόγραμμα αυτού του ρεσιτάλ έχει σκοπό να μας περάσει από το Πάθος στο συμπαντικό ταξίδι. Το εκκλησιαστικό όργανο είναι ένα πολύ εκφραστικό μουσικό όργανο, που χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να εκφράσει την ομορφιά του Θεού και την αρμονία που διέπει το σύμπαν.

Στη διάρκεια του κοντσέρτου θα υπάρχει ταυτόχρονη προβολή σε κινηματογραφική οθόνη, που θα επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν από κοντά την εκτέλεση του Erland Hilden.

Πρόγραμμα

Preludium h, Johann Sebastian Bach | Harmonies, György Ligeti | Echo fantasia, Jan Pieterson Sweelinck | Music for organ, Erland Hilden | Passacaglia d, Dieterich Buxtehude | Suite for keyboard, Erland Hilden | Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ,  Johann Sebastian Bach | Twinkle twinkle little star variations, J.C.H. Rinck |

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.