Οι Red Snapper από τη πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα του Λονδίνου το 1993 έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Η περιοδεία τους στα τέλη των 90’s με τη Bjork, τους Fugees και τους Massive Attack επιβεβαίωσε την αξία τους και τους πρόβαλλε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ οι συνεργασίες με τον David Holmes, τον Andrew Weatherall και την Beth Orton άφησαν καλές εντυπώσεις.

Οι χορευτικότερες δομές του δίσκου τους “Making Bones” [1999], τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance – electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει κι η περιοδεία τους με τους Prodigy. Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το “Our aim is to satisfy”, με αφομοιωμένη πλέον την acid jazz εμπειρία του “Prince Blimey” και το τριπαριστό dance του “Making Bones”, ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.

To 2002 διαλύθηκαν για να σχηματιστούν και πάλι το 2007 και την αμέσως επόμενη χρονιά να κυκλοφορήσουν το 4ο studio album τους με τίτλο Pale Blue Dot [2008]. Το 2011 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album με τίτλο “Key”.

Opening act Θεσσαλονίκης: Ghost Note Project & Rainy Mood