“Regeneration”: μια έκθεση ζωγραφικής του Κορνήλιου Παπαδημοσθένη

Έργα με επάλληλες σειρές ενός αστικού τοπίου

Η Blender Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κορνήλιου Παπαδημοσθένη με τίτλο “Regeneration” που αποτελεί την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της προηγούμενης ενότητας, Rebirth.

regeneration

Οι πρόσφατοι πίνακες του Κορνήλιου διακρίνονται για την εικαστική τους αρτιότητα, το τονικά δουλεμένο χρώμα, την τεχνική επάρκεια της σύνθεσης, το επιβλητικό οπτικό αποτέλεσμα, και για τη στοχαστική τους, φιλοσοφημένη διάθεση. Ο θεατής εντυπωσιάζεται βλέποντας πυκνές επάλληλες σειρές ενός αστικού τοπίου, ενός τυποποιημένα δομημένου χώρου, χωρίς ορίζοντα και προοπτικό βάθος, μια πόλη του παραμυθιού που έφτιαξε ένα σοφό παιδί σαν τον Hans-Christian Andersen και αναρωτιέται: «Μα πού πήγαν όλοι οι άνθρωποι;».

Στα πρόσφατα έργα του Κορνήλιου Παπαδημοσθένη ελλείπουν οι μορφές, τα πρόσωπα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι άνθρωποι, φοβισμένοι και ανήσυχοι, κρύβονται για να προστατευθούν μέσα στα σπίτια τους, στις πατρογονικές εστίες, εκεί που ακόμα συντηρούνται αξίες και ιδανικά. Εκεί που θα μπορούσε να γεννηθεί μια καινούρια γενιά απαλλαγμένη από τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Μια Regeneration.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.