Release Athens: Day 3

Release Athens 2017

Jamiroquai, Michael Kiwanuka, Wax Tailor, Σtella & The Blue Square

Headliners στο φετινό Release Athens είναι οι Jamiroquai, πρωτοπόροι του future funk και μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες τα τελευταία 25 χρόνια, που έρχονται με σκοπό να μετατρέψουν εκείνη τη βραδιά σε ένα υπάιθριο party.

Ο Jay Kay – ιδρυτής, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης των Jamiroquai και η πολυμελής παρέα του επιστρέφουν φέτος με ένα νέο album, μετά από χρόνια, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2017. Σύντομα θα ακούσουμε τα νέα τους τραγούδια, δίπλα σε όλες τις επιτυχίες που εδραίωσαν τον Jay και τους Jamiroquai στο funk / acid jazz κίνημα: “Virtual Insanity”, “Deeper Underground”, “Cosmic Girl”, “Canned Hit”, “Too Young To Die”, “You Give Me Something”, “Little L”, “Alright”, “Space Cowboy”, “Love Foolosophy”, “Feels Like It Should”, “Runaway”, “Supersonic”, “Blow Your Mind”, “Corner Of Earth” και πολλά ακόμα!

Ακυρώνεται η 3η ημέρα του Release Αthens 2017

Το ντεμπούτο album τους, “Emergency From Planet Earth”, θεωρείται πλέον κλασικό, με τους Jamiroquai να αναζωογονούν τη σύγχρονη pop ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλούς καλλιτέχνες, με την επιρροή τους να φτάνει μέχρι και σήμερα, αφού οπαδοί τους δηλώνουν ονόματα όπως οι Chance the Rapper, Pharrell Williams, Daft Punk, Jungle, Mark Ronson, Tyler the Creator, Redman & The Intenet, Gnarls Barkley, Scissor Sisters, Gramatik, Quantic, Roisin Murphy, Robbie Williams και πολλοί άλλοι.

Κλήθηκαν να παίξουν δίπλα στον Stevie Wonder και τη Diana Ross, έβαλαν 3 δίσκους στο νούμερο ένα της Βρετανίας και οκτώ στο Top-3, έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κερδίσει βραβεία Grammy και κρατούν το ρεκόρ για τον κορυφαίο funk δίσκο σε πωλήσεις, με το περίφημο “Travelling Without Moving”.

Όμως, υπάρχει άλλο ένα ιδιότυπο ρεκόρ που κατέχουν, το οποίο, εν μέρει, σχετίζεται και με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είναι εκείνο για τη μπάντα που έπαιξε live στο υψηλότερο δυνατό σημείο, δηλαδή στα 37.000 πόδια (11.277 μέτρα!) πάνω από το έδαφος, τον Φεβρουάριο του 2006, κατά τη διάρκεια της πτήσης ZT6902, που τους έφερε από το Μόναχο στην Αθήνα, στην συναυλία που χαρακτηριστικά ονομάστηκε “Gig In The Sky”! Όταν προσγειώθηκαν, οι επιβάτες της πτήσης, μαζί με λίγους επιλεγμένους καλεσμένους, παρευρέθηκαν σε ένα live / party.

Την ίδια ημέρα, στη σκηνή του Release Athens θα ανέβει ο 29χρονος Βρετανός Michael Kiwanuka που έχει καταφέρει να δώσει μία νέα πνοή στη soul και folk-rock μουσική του σήμερα. Με το δεύτερο album του, “Love & Hate”, έφτασε στο νο 1 της Βρετανίας, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τίτλο του καλλιτέχνη / album της χρονιάς. Ο Kiwanuka ξεκίνησε από το Βόρειο Λονδίνο και το 2012 παρουσίασε το ντεμπούτο του, “Home Again”, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Με τον Danger Mouse και τον Inflo στην παραγωγή, ο Michael Kiwanuka κατόρθωσε να κυκλοφορήσει έναν δίσκο από αυτούς που οι άνθρωποι της Μουσικής Βιομηχανίας και του Τύπου ονομάζουν “game changer”.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, ακούγοντας τραγούδια σαν τα “Love & Hate”, “Black Man In A White World”, “One More Night”, “Cold Little Heart”, “Rule The World, “Home Again”, “I’ll Get Along”, “Bones”, “I’m Getting Ready” και πολλά ακόμα, θα διαπιστώσουμε από κοντά το γιατί γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος και για ποιο λόγο ο Michael Kiwanuka θεωρείται το μέλλον της soul μουσικής.

O Wax Tailor, διάσημος Γάλλος μουσικός / παραγωγός της downtempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, επιστρέφει το καλοκαίρι μαζί με την μπάντα του με την οποία στήνουν ένα από τα πιο ενεργητικά show που θα δεις.Άλλωστε, παραμένει πρωτοπόρος της electro hip-hop / downtempo σκηνής και το επιβεβαιώνει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση. Με 5 studio και 2 live albums στο ενεργητικό του και εκατοντάδες συναυλίες, προσελκύει θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα μίγμα cinematic hip-hop, soul και funk.

Η Σtella είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια, ζωγράφος και, εδώ και λίγο καιρό, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Μετά το ομώνυμο ντεμπούτο της (2015), με τα πασίγνωστα ραδιοφωνικά hits “Picking Words”, “Made To Attack”, “Detox” , επέστρεψε πριν λίγο καιρό, με το δεύτερο album της, “Works For You”, κινούμενη σε παρόμοια μονοπάτια αλλά και εξελίσσοντας τον ήχο της, συνδυάζοντας pop ευαισθησία και ψυχή με ωριμότητα. Πέρα από την προσωπική της δουλειά έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Sillyboy, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco και δημιούργησε το συγκρότημα των Chest μαζί με τον Μπάμπη Θεοχάρη.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Radim και ο Radical, πιο γνωστοί ως The Blue Square, συμφώνησαν ότι τους αρέσουν εξίσου ξεχασμένα τηλεοπτικά θέματα, ψυχεδέλεια, soundtracks από blaxploitation films , σινεματικά grooves , νοσταλγικό easy listening από τις μέρες του παλιού ευρωπαϊκού κι ελληνικού κινηματογράφου, η trip hop , η noir ατμόσφαιρα και πλήκτρα που προετοιμάζουν τη σκηνή κλιμάκωσης μιας cult κατασκοπικής ταινίας, exotica και old school hiphop . Τα τραγούδια τους γρήγορα βρήκαν το δρόμο προς το ραδιόφωνο, με πιο γνωστά από αυτά τα ” Nightkisser” (feat. Melentini), “Believe”, “Tic Toc”, “Mama” (feat. Esterina) , ενώ τοντεμπούτο album τους, με τίτλο το όνομά τους, κυκλοφόρησε το 2016. Tο project έχει συνυπάρξει σκηνικά με τους Wax Tailor, ASM – A State of Mind, Bonobo και Gramatik – έπειτα από προσωπική επιλογή των καλλιτεχνών.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

40 €
- 110 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.