Ρεσιτάλ με τη mezzo-soprano Μαρκέλλα Χατζιάνο στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η δεύτερη μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες της στην Τέχνη

«Η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η δεύτερη μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της στην Τέχνη και φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00 ρεσιτάλ με άριες από όπερες, προσφορά της διεθνούς φήμης mezzo-soprano Μαρκέλλας Χατζιάνο. Θα τη συνοδεύει ο εξαίρετος πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης.

Εγκαινιάζοντας έναν κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο τη σύζευξη Τέχνης και Επιστήμης, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προσκαλεί στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης της όλα τα μέλη της, αλλά και κάθε φιλόμουσο, υποδεχόμενη τη διάσημη mezzo-soprano Μαρκέλλα Χατζιάνο, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται στο ελληνικό κοινό να απολαύσει τη Μαρκέλλα Χατζιάνο, μια Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει ως σήμερα εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς και σκηνοθέτες της εποχής μας, όπως, ενδεικτικά, τους José Carreras, Jessye Norman, Montserrat Caballé, Shirley Verrett, Samuel Ramey, Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Franco Zeffirelli, Robert Wilson κ.α.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η Μαρκέλλα Χατζιάνο εγκαινιάζει έναν κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μάλιστα δε στην εόρτια ατμόσφαιρα της αναμονής των Χριστουγέννων και του νέου έτους.»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.