Το μοναδικό ντουέτο ουτιστών στον ελλαδικό χώρο RIMA oud duo, παρουσιάζει σε έναν από τους ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας, το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, μια μουσική βραδιά και προσκαλεί όλους σε ένα ταξίδι μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το ντουέτο RIMA δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελείται από τους ουτίστες Χρήστο Σύγγελο και Σταύρο Παπακυρίτση. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους ζωντανά σε χώρους στην Αθήνα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Η μουσική των RIMA αναδύεται μέσα από μια ζωντανή αλληλεπίδραση, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, που πλαισιώνει και αναδεικνύει τις συνθέσεις του ντουέτου, έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα μια ξεχωριστή αισθητική εμπειρία. Το ούτι, ένα όργανο-φορέας μουσικού πολιτισμού, πρωταγωνιστεί με τον ιδιαίτερο ήχο του, αλλά και παρουσιάζεται με νέα στοιχεία μέσα από τη διαφορετική προσωπική προσέγγιση του ντουέτου. Ειδικά για αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, μαζί με τους RIMA θα βρίσκονται στη λύρα ο Μύρωνας Γρεβετζάκης και στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης, εμπλουτίζοντας το μουσικό σχήμα και δημιουργώντας ένα συναισθηματικό τοπίο ικανό να συνεπάρει και να ταξιδέψει το κοινό.