«Risk» από την Ιωάννα Πορτόλου και την ομάδα Griffon στη Στέγη

Ιωάννα Πορτόλου / Ομάδα Griffón - Risk

Πέντε χορευτές στη σκηνή εκκινούν από τις πιο ξεσηκωτικές μουσικές των 80s και κυνηγούν το φευγαλέο της ευτυχίας

Ποιος θα χορέψει μαζί μου; Μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου ή χρειάζεσαι να σε φροντίζουν; Αυτολογοκρίνεσαι; Επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει ένα λάθος; Διεκδικείς το δικαίωμα στη γελοιότητα; Ποιος είναι ο ορισμός του ρίσκου; Τι συμβαίνει όταν το dancefloor γίνεται εξομολογητήριο μύχιων πόθων, παθών και παθημάτων; Το Risk, η νέα δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón, επικεντρώνεται στο ρίσκο. Ποιο είναι το κόστος του υποκειμενικού ρίσκου, της κατάκτησης ή της απώλειας αυτού που έχει αξία για τον καθένα;

H Ιωάννα Πορτόλου μας παρασύρει στο ρυθμικό εξομολογητήριο των πιο κρυφών μας σκέψεων

Από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου, η Μικρή Σκηνή της Στέγης αντηχεί τα άγχη, τις ανησυχίες, τις χαρές και τις λύπες μας, υπό τις μελωδίες του “I Feel Love”, του “I Will Survive”, του “Stayin’ Alive”, του “Upside Down”, του “Heart and Soul”, του “Τoo Drunk ToFuck”. Μια παράσταση-χορευτικός μαραθώνιος, ένα disco εξομολογητήριο που μιλάει για όλα τα μικρά και μεγάλα μύχιά μας. Το Risk τοποθετείται σε εκείνη τη λεπτή διαχωριστική γραμμή, όπου το σώμα απελευθερώνεται από τους φόβους και τις αντιστάσεις του, χάνει τον έλεγχο και ανοίγεται στο κρυφό, το απωθημένο, το ανομολόγητο.

Ιωάννα Πορτόλου / Ομάδα Griffón - Risk

Πέντε ερμηνευτές στη σκηνή (Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου) εκκινούν από τις πιο ξεσηκωτικές μουσικές των 80s και κυνηγούν το φευγαλέο της ευτυχίας, το ανέμελο κέφι και την αίσθηση του να μοιράζεσαι, χωρίς λογοκρισία, αυτή την απροσδόκητη χαρά με τους άλλους.

Ιωάννα Πορτόλου / Ομάδα Griffón - Risk

Η δυναμική του dancefloor μπορεί να προϋποθέτει κέφι και εκτόνωση, αλλά παράλληλα δεν μπορεί να αντισταθεί στην αναμέτρηση και τον ανταγωνισμό. Ποιος θα αντέξει; Ποιος θα αποσυρθεί; Ποιος θα καταρρεύσει; Πώς επιβιώνεις όταν χορεύεις (άρα όταν ζεις) σαν αυτοκίνητο κούρσας; Η ευτυχία στη ζωή προϋποθέτει ρίσκο. Παίρνουμε, όμως, το ρίσκο να είμαστε ευτυχισμένοι; Από τη μια, ο ιλιγγιώδης φόβος της έκθεσης, της «βουτιάς στο κενό»· από την άλλη, αυτή η σπάνια στιγμή ελευθερίας όταν καλείσαι να «πάρεις τα ρίσκα» σου, να κυνηγήσεις αυτό που ονειρεύεσαι. Η χορογράφος ανασυστήνει επί σκηνής έναν φαντασιακό χώρο, μέσω του οποίου ο καθένας κατακτά την ασφάλεια να προτείνει μια άγνωστη, αλλά και μοναδική εκδοχή του εαυτού του.

Συντελεστές

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Χορεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου
Μουσική δραματουργία: Αντώνης Παλάσκας
Σκηνικός χώρος & Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Χορογράφου: Δανάη Γιαννακοπούλου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Φωτογραφία: Μυρτώ Αποστολίδου
Video documentation: Γρηγόρης Πανόπουλος / makeyourownfilms
Συντονισμός Παραγωγής & Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης / PRO4
Βοηθός Διευθυντή Παραγωγής: Χριστίνα Πολυχρονιάδου
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών (strobe lights).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.