Με κύριο κίνητρό την αντίληψη για θετική δράση, η εικαστική ομάδα Template Life εμπνεύστηκε από τις βάσεις της οντότητας του ανθρώπου. Γυρίσε στη φύση, γιατί αυτή είναι που δίδαξε ότι ο άνθρωπος μπορεί και οφείλει να επιβιώνει με τα ελάχιστα, γιατί επί της ουσίας μόνο αυτά χρειαζόμαστε. Γυρίσε στις ρίζες του ανθρώπου και έψάξε βαθιά στα «χώματά» του και ανακαλύψε εκ νέου «δέντρα» που του δίνουν «τροφή» και «δέντρα» που τον προστατεύουν από τις κακουχίες κάτω από των ίσκιο των δροσερών κλαδιών τους.

Βρίσκοντας τις «ρίζες», ανακάλυψε τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο άνθρωπος και μέσα από την ανάγκη για αναπτέρωση του ηθικού του, δένει με γερά δεσμά την αλυσίδα Ρίζα-Άνθρωπος.

Η φωτογραφική έκθεση της ομάδας Template Life με γενικό τίτλο “√Άνθρωπος”, που φιλοξενείτε στο METApolis από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2013, παρακινεί το κοινό να «ταξιδέψει» με τη δική της δράση για αισιοδοξία μέσα από εικόνες που παραθέτουν -με μαθηματική ακρίβεια- την απαράμιλλη συνύπαρξη ανθρώπου-φύσης.