Cosmonuts

Ένας καινούριος ήχος από τα παλιά στο An club

Το πρώτο τους EP με τίτλο Holidaysin Andromeda που παρουσίασαν στην Αθήνα το Μάιο, έχει επιρροές από oldschool μπλουζ, ψυχεδελικό rock και funk μέχρι πιο σύγχρονο progressive και postrock, κάτι που επιβεβαιώνει μια ακρόαση του “HopeNonetheless”. Οι Cosmonuts ξεκινούν τις χειμερινές τους live εμφανίσεις με την Αθήνα και το AnClub, στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 στα Χανιά της Κρήτης, όπου και ξεκίνησε παίζοντας σε τοπικά lives και φεστιβάλ και γράφοντας τα πρώτα τους κομμάτια. Ο Δημήτρης Καπουράνης, ο Παντελής Κιάσσος, τα αδέρφια Πέτρος και Γιάννης Πανηγυράκης και ο Χρήστος Κλαριδόπουλος, όλοι με διαφορετικά καλλιτεχνικά backgrounds, που δένουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, συνδυάζοντας τους Beatles και τον Hendrix με τους Porcupine Tree και τους Mogwai. Αγαπούν το ζεστό αναλογικό ήχο, τη ζωντάνια της συναυλίας και της live ηχογράφησης, τα χρώματα και τις εικόνες της μουσικής.

Στις 30 Νοεμβρίου θα είναι στο AnClub μαζί με τους WaterStridersVonavibe και FantasticTerrors, με το “Holidaysin Andromeda” αλλά και νέο υλικό από το δίσκο που ετοιμάζουν.

Vonavibe

Οι Vonavibe είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015. Tτο συγκρότημα   αποτελείται από τον Διονύση Κλάδη στη φωνή και κιθάρα, τον Αλέξανδρο Χέλμη στο μπάσο και backing vocals και τον Γιώργο Ανδριανό στα drums.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον κιθαρίστα και τον τραγουδιστή Dyon, τον μπασίστα/backing vocals Αλέξανδρο Χέλμη, και τον drummer Γιώργο Ανδριανό.

Οι Vonavibe έχουν επιτύχει αρκετές διακρίσεις όπως: πρώτη θέση στο Global Battle of the Bands 2015, πρώτη θέση στο Battle of the Bands της Panik Records επιτυγχάνοντας έτσι την πρώτη τους μεγάλη δισκογραφική συμφωνία.  Δύο μήνες αργότερα η μπάντα κατέκτησε πάλι την πρώτη θέση στο “Road to DesertFest” που πραγματοποιήθηκε στο Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη,  κερδίζοντας μια θέση στο  DesertFest του 2018 στο Βερολίνο.

Τρία χρόνια αργότερα η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της επίσημο single με τίτλο “Come Undone” μέσω της Panik Records. Το single ήταν επίσης το πρώτο music video του συγκροτήματος, σκηνοθετημένο από τον Γιάννη Μαργετουσάκη, το οποίο έλαβε θετικές κριτικές τόσο από τον Τύπο όσο και από το κοινό.

Οι Vonavibe έχουν στο ενεργητικό τους ένα E.P, με τίτλο VOL.I το οποίο περιέχει τρία original κομμάτια και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους επίσημο single και music video με τίτλο “Come Undone” μέσω της Panik Records.

Αυτόν το καιρό η μπάντα γράφει για το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

The WaterStriders

Οι The Water Striders είναι ανερχόμενη μπάντα αγγλόφωνης alternative/indie rock και garage μουσικής και αισθητικής. Βάση τους η Αθήνα. Είναι ενεργοί εδώ και τέσσερα χρόνια, ταράσσοντας την πρωτεύουσα με πολλά ξεσηκωτικά κιθαριστικά live  και παράλληλα ηχογραφώντας και προωθώντας τα δικά τους κομμάτια. Αποτελούνται από τέσσερα μέλη: Μάνος (immanic) – κιθάρα/φωνή, Κατερίνα-μπάσο, Αργύρης-κιθάρα/δεύτερα φωνητικά, Στάθης-ντραμς.

Πρόσφατα παραχώρησαν συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δευτέρου προγράμματος της ΕΡΤ «Ροκ Συναναστροφές» (Ιούλιος 2017), ενώ ακολούθησε και ένα πολύ δυνατό livejam (Φεβρουάριος 2018) στο στούντιο της ΕΡΤ όπου παρουσίασαν τα κομμάτια τους και έδωσαν συνεντεύξεις στο ΕΡΤ sessions. Το 2017 επιλέχθηκαν στην τελική δεκαπεντάδα για συμμετοχή στο River Party Festival στο Νεστόριο της Καστοριάς, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τον Μάιο 2018 έκαναν μια εκρηκτική εμφάνιση στο mobetter (Αθήνα) με πολλά δικά τους κομμάτια, διασκευές, και happenings.

Τον Ιούλιο 2018 ακολούθησε η πρόσκληση στο 10ο rock festival Καραθώνα, στο Ναύπλιο, στην παραλία Καραθώνα, παίζοντας μουσική μέχρι τις 2 το πρωί. Στο ιστορικό ΑΝ οι WaterStriders θα παίξουν πολύ δυνατές μουσικές και θα προ(σ)καλέσουν το κοινό με πολλές εκπλήξεις.  Παράλληλα η μπάντα έχει αρχίσει την ηχογράφηση αυτού που θα αποτελέσει τον πρώτο της δίσκο, μεγάλο μέρος του οποίου θα παρουσιάσουν ζωντανά στις 30 Νοεμβρίου 2018.

FantasticTerrors

Οι FantasticTerrors μας συστήνονται δηλώνοντας:

«Κάτι μας συνέβη όταν ακούσαμε στην εφηβεία τραγούδια των Misfits από τους Metallica και έκτοτε παίζουμε μαζί. Χωριζόμασταν για μήνες, λόγω σπουδών, δουλειάς και ταξιδιών, αλλά πάντα ξαναβρισκόμασταν για να ξαναπαίξουμε τις διασκευές των ηρώων μας, αλλά και για το δικό μας μείγμα από πρωτόγονο punk, βαρύ blues, βρωμιάρικο metal και εκσυγχρονισμένο rock ‘n’ roll. Η ιστορία μας μοιάζει με αυτές των εκατοντάδων ελληνικών συγκροτημάτων, που με φοβερή αγάπη για την μουσική ιδρώνουνε στα προβάδικα επί δεκαετίες. Από την άλλη, η μουσική μας δεν μοιάζει μ’ αυτές που θα κρυφάκουγες συχνά στο διπλανό στούντιο. Ίσως γιατί ένας από ‘μας δεν μπορεί να παίξει οτιδήποτε άλλο. Ε, Μανώλη;»

Το τριμελές συγκρότημα από την Αθήνα έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το πρώτο του video για το κομμάτι “TheYodeler”, το οποίο προορίζεται για την μία πλευρά του πρώτου 7”, σε ηχοληψία και παραγωγή του JohnMcris (a.k.a. Satrigiannis). Παράλληλα, ο Δημήτρης Σκλιβάγκος (κιθάρα), ο Μανώλης Γεωργακάκης (φωνή και μπάσο) και ο Αλέξανδρος Τζάννες (τύμπανα) ήδη ηχογραφούν το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο “Feelin’ TheDeltaPunk”. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, ο έμπειρος Σταύρος Δακτυλάς αναλαμβάνει θέση πίσω από τα τύμπανα, για γίνει χείμαρρος στο Δέλτα όπου συναντώνται το punk με τα blues.