Το Βυρσοδεψείο φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα χορογράφο Νίνα Δίπλα που έρχεται από το Παρίσι για μια και μόνο παράσταση, στις 18 Δεκεμβρίου.

Η «Rosa» γεννήθηκε από την επιθυμία για διερεύνηση πάνω σε ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα με τον εαυτό τον οποίο η κοινωνία εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Κρυβόμαστε πίσω από μάσκες, για να επιβιώσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί.

Τελικά γνωρίζουμε το αληθινό μας πρόσωπο; Πότε φοράμε τη «μάσκα» και πότε είμαστε «εμείς»; Η «Rosa» γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια, αναμνήσεις. Σαν αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου. Παρελθόν δεν υπάρχει πια. Ούτε μέλλον. Η «Rosa» και κάθε Rosa είναι εδώ, υπάρχει δίχως μάσκα, γυμνή, βρίσκει επανειλημμένα την ηρεμία, το χαμόγελο, τη γαλήνη μέσα της και αναγεννιέται μέσα στην κοινωνία.

H Nίνα Δίπλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με το Εθνικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Μετά τις σπουδές της στην Folkwang Hochschule του Essen, έγινε μέλος του Folkwang Tanz Studio (FTS) όπου δούλεψε μεταξύ άλλων για την Pina Bausch, με την οποία χόρεψε στην «Ιεροτελεστία της Άνοιξης». Υπήρξε βοηθός χορογράφου στο Tanz Wuppertaler Theater (Pina Bausch) για την επανέκδοση του «Tannhäuser». Ζει στο Παρίσι όπου συνεργάζεται με διάφορους χορογράφους, συνθέτες και σκηνοθέτες. Επιπλέον διδάσκει και δίνει σεμινάρια στη Γαλλία και το εξωτερικό.