Μια παράσταση με εφηβικό πνεύμα ανεβάζει η Νάντια Φώσκολου, η οποία διασκευάζει και σκηνοθετεί το κλασικό κείμενο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα (teen spirit)», από τις 6 Νοεμβρίου 2011, στο θέατρο Θησείον.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα, μοναχοπαίδια ισχυρών οικογενειών που αλληλομισιούνται από παλιά, ερωτεύονται κεραυνοβόλα χωρίς να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Με τη συνδρομή των πιο κοντινών τους ανθρώπων, παντρεύονται αμέσως κρυφά. Όμως το μίσος που χωρίζει τις δύο οικογένειες παραμένει αγεφύρωτο, και, παρά το γεγονός ότι όλα τα πρόσωπα που περιβάλλουν τους δύο εραστές έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, μία σειρά από λανθασμένες αποφάσεις και ατυχίες θα οδηγήσουν στη συμφιλίωση των δύο οικογενειών μόνο μετά τον θάνατο των δύο παιδιών, η πίστη των οποίων στον έρωτά τους δεν θα κλονιστεί ούτε για μια στιγμή.

Στο Ρωμαίος+Ιουλιέττα ο Σαίξπηρ αιχμαλωτίζει τον απόλυτο έρωτα πάνω στη γέννησή του, πριν την άμβλυνση που προκαλεί η πάροδος του χρόνου. Με όχημα τον σύνθετο σαιξπηρικό λόγο, αλλά και με τη συνδρομή αισθητικών μέσων, τα οποία μιλούν στην καρδιά των εφήβων σήμερα (όπως οι προβολές, η ροκ μουσική, ο σύγχρονος χορός), η παράσταση επιχειρεί να παρακολουθήσει από κοντά τους ήρωες της ιστορίας – ύμνου στον εφηβικό –δηλαδή τον απόλυτο– έρωτα και να αναδείξει τα ζωντανά ερωτήματα που θέτει το έργο, τα οποία στρέφονται γύρω από έννοιες όπως η πίστη – ερωτική και άλλη –, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η βία, η ανθρώπινη επικοινωνία, και πάνω απ’ όλα ο χρόνος.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)