«SalonIC: Symbiosis ‘n’ InterCulturality»: ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους διαφορετικούς πολιτισμούς της Θεσσαλονίκης

SalonIC: Symbiosis ‘n’ InterCulturality

Ένα φεστιβάλ με στόχο την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στις διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες της Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία σας προσκαλεί στο διήμερο φεστιβάλ «SalonIC: Symbiosis ‘ n’ Interculturality», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε ανέκαθεν μία πόλη άφιξης και ένα αστικό τοπίο συνύπαρξης πολλών διαφορετικών πολιτισμών: αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο το οποίο θέλει να φωτίσει το «SalonIC». Μέσα από μία σειρά δράσεων, όπως η ιστορική περιήγηση στην προσφυγική γειτονιά κατά μήκος των τειχών, μέσα από workshop που αφορούν διαφορετικές πτυχές της αστικής συνύπαρξης – Street Art, Comic και Ρομποτική, μέσα από βιωματικές performances από μεικτές ομάδες ντόπιων και προσφύγων καλλιτεχνών, αλλά και μέσα από μουσικά ακούσματα, επιχειρείται η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στο «SalonIC: Symbiosis ‘n’ Interc ulturality» μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Καλλιτεχνική Ομάδα AddArt, η ομάδα προσφύγων Κέντρου Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ, οι Dot2Dot, η ομάδα φωτογραφίας της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, η ομάδα ρομποτικής και η ομάδα φωτογραφίας του Φάρου του Κόσμου, το γυναικείο vocal group «Stringless» και το Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα.

Το φεστιβάλ αποτελεί μία πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ και τριών παλαιών υποτρόφων του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ειδικού προγράμματος του ιδρύματος Ωνάση “Special Grant and Support Program for Scholar’s  Association Members” (Grant No. RZO 007-1/2018-2019).

Συντελεστές

Συμμετέχουν:

Καλλιτεχνική Ομάδα AddArt

Ομάδα προσφύγων Κέντρου Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ

Dot2Dot

Ομάδα Φωτογραφίας της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ

Ομάδα ρομποτικής & ομάδα φωτογραφίας του Φάρου του Κόσμου

Vocal group «Stringless»

Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.