Ο βρετανικός θίασος Theatre Lab Company υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αναστασίας Ρεβή σας προσκαλεί στην περιοδεία της διάσημης αιρετικής σάτιρας του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αθήνα.

Το πάρτι γενεθλίων του βασιλιά Ηρώδη παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ένα κόκκινο νήμα πόθου και εκδίκησης ξετυλίγεται μέσα στην ερωτική, φορτισμένη και παρακμιακή ατμόσφαιρα του 1930, μιας και η ιστορία τοποθετείται στην περίοδο Art Nouveau. Σε πρώτο πλάνο η έφηβη μοναχοκόρη, ο ηδονιστής πατριός βασιλιάς και η ζηλόφθονη μητέρα βασίλισσα. Σε δεύτερο ο ανεκπλήρωτος έρωτας, το φιλί, το φεγγάρι, ο θάνατος και τα λόγια ενός προφήτη μας προετοιμάζουν για τον σκανδαλιστικό χορό της νεαρής Σαλώμης, που χόρεψε για τον πατριό της, ζητώντας ως ανταμοιβή το κεφάλι του προφήτη Jokanaan.

Το λογοκριμένο από την αγγλική κοινωνία θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ σκονιζόταν για 40 χρόνια στα ράφια, αφού είχε χαρακτηριστεί από τον εξεταστή των θεατρικών έργων και την Αγγλική αριστοκρατία ως “νοσηρό, εξωφρενικό και απωθητικό”. Η ιδιοφυΐα του Ιρλανδού συγγραφέα αποτυπώνει με σκοτεινό σαρκασμό και σαγήνη την ακρότητα του πόθου, ενώ η δημιουργική φαντασία της Αναστασίας Ρεβή αποκαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά της παρακμής και γοητεύει το κοινό, που αποτελώντας μέρος του σκηνικού χώρου, συμμετέχει σε αυτή την site-specific παράσταση, τσουγκρίζοντας το ποτό του και τσιμπώντας από τα ορεκτικά της γιορτής.

Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και παίζεται στα αγγλικά.