Για έβδομη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Schwarz προσκαλεί νέους διεθνείς καλλιτέχνες να περάσουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, στο ακριτικό νησί της Σάμου, σε μια καλλιτεχνική συνύπαρξη που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της Τέχνης.

Για μία ακόμη χρονιά στο γνωστό σημείο συνάντησης, στο νησί της Σάμου, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και νέοι καλλιτέχνες, από ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκονται στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας μας φέρνουν ήχους από όλο τον κόσμο και παρουσιάζουν ένα ποικίλο πρόγραμμα μουσικής που αποτελεί ένα μείγμα από διάφορα μουσικά στυλ και εποχές.

Το Samos Young Artists Festival είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μουσικό festival. Πρόκειται περισσότερο για μία περιπλάνηση στον κόσμο. Με καλλιτέχνες με έντονα διαφορετικές κουλτούρες, από διάφορες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, στο κομβικό σημείο που βρίσκεται το νησί της Σάμου –ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία- στήνεται μια «γέφυρα», μία στιγμή επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, μία πλατφόρμα συνύπαρξης, αλληλοκατανόησης μέσω της μουσικής. Γιατί αυτή η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μας ενώνει όλους.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσικού προγράμματος είναι και φέτος ο Daniel Nodel, το πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.

Από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου απολαμβάνουμε μουσική υψηλού επιπέδου. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα και μια μαγευτική θέα, κάθε βράδυ, στο άκρως ιδιαίτερο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
– Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 20:30
«Οικογενειακή Σύγκρουση»
με τους: Alexej Gerassimez (τύμπανα), Nicolai Gerassimez (πιάνο) και Wassily Gerassimez (βιολοντσέλο)

– Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 20:30
«Φόρος Τιμής»
Ρεσιτάλ τραγουδιού αφιερωμένο στη μνήμη της Καθηγήτριας Στέλλας Ντουφεξή
με τις: Ευμορφία Μεταξάκη (σοπράνο) και Ζωή Ζενιώδη (πιάνο)

– Τρίτη 9 Αυγούστου, στις: 20:30
«Smile»
Swing από τη Γαλλία με τους: Fiona Monbet (βιολί), Diego Imbert (κοντραμπάσο), Adrien Moignard (κιθάρα) και Pierre Cussac (ακορντεόν)

– Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 20:30
Μουσική Δωματίου
με τους: με τους Martin Klett (πιάνο), Josef Špaček (βιολί) και Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο)

– Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 20:30
«In Rythm»
Μουσική αμερικανών συνθετών για κλαρινέτο και πιάνο
με τους: Sebastian Manz (κλαρινέτο, Γερμανία) και Martin Klett (πιάνο, Γερμανία)

– Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 20:30
Πιανιστική Βραδιά
με τον: Alexander Ullman (πιάνο)

– Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, στις 20:30
Μουσική του Κόσμου
με τους: Guy Mintus (πιάνο), Yinon Muallem (κρουστά), Derya Turkan (πολίτικη λύρα), Ευγένιο Βούλγαρη (τοξωτός ταμπουράς)