Η ενότητα Greek Variations ξεκινάει μελωδικά με την συναυλία της αισθαντικής Σαβίνας Γιαννάτου. Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, σπούδασε μουσική στην Αθήνα και το Λονδίνο, και βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη του Γ’ Προγράμματος. Έκτοτε κινήθηκε με συνέπεια σε ένα εναλλακτικό μουσικό πλαίσιο, σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες, καθώς και προσωπικές της συνθέσεις για το θέατρο.

Από το 1993 συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico, με ρεπερτόριο από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Με τους Primavera en Salonico έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ. Στο πλαίσιο της μουσικής αυτής έχει συνεργαστεί με τους Sussan Deyhim από την Περσία, Maria Joao απο την Πορτογαλία, το συγκρότημα Constantinople απο τον Καναδά, την Elena Ledda απο την Σαρδηνία, την Lamia Bedioui από την Τυνησία και τον Miguel Gil απο την Καταλονία. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.

Στο Sani Festival παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και άλλους αξιόλογους μουσικούς, που θα περιλαμβάνει από μελωδίες της Μεσογείου μέχρι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκη και της Λένας Πλάτωνος.

Α’ μέρος:
Σαβίνα Γιαννάτου –φωνή, Ευγενία Καρλαύτη -πιάνο
Παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από διάφορες χώρες. Από την Αρμενία στην Καραϊβική και τα Ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, έως το Speak low και το Alabama song του Kurt Weil. Ένα ρεσιτάλ ανοιχτό στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, όπου η διαφορετικότητα του ρεπερτορίου αναπτύσσεται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Μια συνομιλία δυο φωνών με τις μελωδίες διαφορετικών πολιτισμών.

Β’ μέρος:
Σαβίνα Γιαννάτου – φωνή, Ευγενία Καρλαύτη – πιάνο, Μαρίνο Γαλατσινό – κλαρινέτο, Διονύση Βερβιτσιώτη – βιολί, Τάσσο Μισυρλή – βιολοντσέλο
Τραγούδια του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι. Από τα “Μυστικά του Κήπου”, την Λιλιπούπολη, το “Σαμποτάζ”, “Καρυωτάκης 13 τραγούδια”, τις “Μπαλάντες της οδού Αθηνάς”, τη “Ρωμαϊκή αγορά”, το “Μεγάλο Ερωτικό”, το “Ματωμένο γάμο”.