Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί σαν εικαστικό ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς, την ομαδική έκθεση «Σάββατα δίχως μύθο» εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο του Κώστα Λογαρά. Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης βρίσκεται στο ότι, τα έργα δημιουργήθηκαν από τους συνεργάτες εικαστικούς της Cube Gallery, για να συνοδεύσουν σε ειδική ενότητα την επανέκδοση του βιβλίου, όπως και τα κείμενα που έχουν γράψει οι ίδιοι οι εικαστικοί σχολιάζοντας ο καθένας το έργο του και δίνοντας τη δική του εννοιολογική διάσταση στο θέμα.

Τα «Σάββατα δίχως μύθο» αποτελούν μία χαρακτηριστική λογοτεχνική αποτύπωση της Πάτρας από έναν συγγραφέα που τη ζει και τη σχολιάζει, δημιουργώντας γι’ αυτήν έναν ξεχωριστό μύθο. O Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνηση στα ίχνη της ιστορίας της, στα σημάδια των σύγχρονων κατοίκων της, στους δρόμους και τις φωνές της πόλης.

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει για τα «Σάββατα δίχως μύθο»: Για τον Κώστα Λογαρά η πόλη στην οποία αναφέρεται στο βιβλίο του, στην εσωτερική του αφήγηση, όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, είναι η γενέθλια πόλη. Για μένα η πόλη του βιβλίου του είναι η υιοθετημένη μου πατρίδα. Οι πρώτες σκέψεις μου, λοιπόν μετά και την πρώτη μας κουβέντα, ήταν τόσο για τις “Αόρατες πόλεις”, όσο και για τη “Μικρή μας πόλη”, αναγνώσματα βιωματικά και αγαπημένα, αν και μια αναδρομή στην παγκόσμια λογοτεχνία μας οδηγεί πολλές φορές σε πόλεις φανταστικές ή και πραγματικές που χάθηκαν μέσα στο χρόνο.

Kεντρική φωτογραφία: Έργο του καλλιτέχνη Αντώνη Βολανάκη