Η Λευκάδα είναι το επόμενο αγκυροβόλιο της «σχεδίας». Οι άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα βρεθούν στο νησί των Επτανήσων στις 2 και 3 Οκτωβρίου για ένα διήμερο γνωριμίας, αλληλεπίδρασης και διασκέδασης.

Κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης «σχεδίαρτ», συζητήσεις, η «σχεδία» θα στήσει μια σειρά από μικρές γιορτές (σταδιακά) σε ολόκληρο το νησί για να μιλήσουμε και να αναδείξουμε όλα αυτά που μας ενώνουν. Την αλληλεγγύη, την αφοσίωση στο διπλανό, την αγάπη για τη ζωή, την ελπίδα, τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και των συνεργειών, την σημασία  της αυτονομίας αλλά και της δέσμευσής μας απέναντι στους άλλους.

Με εικόνες, βιβλία, εργαστήρια, συζητήσεις και δεκάδες άλλους τρόπους θα βρεθούμε, θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μιλήσουμε, θα αναδείξουμε λύσεις και όχι μόνο προβλήματα. Και σύντομα θα επιστρέψουμε με πολλές κινηματογραφικές στιγμές κοινωνικής αλληλεγγύης και ένα μεγάλο Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα διημέρου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

19.30: Προβολή του «webdoc» της ΕΡΤ, «η ιστορία της τελευταίας σελίδας» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού
19.50: Παρουσίαση του βιβλίου «Με μία σχεδία», Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία” από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης
Συμμετέχουν Νίκη Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Ρ/Σ  «Αθήνα984», Σπύρος Κιοσσές, συγγραφέας, Ε.ΔΙ.Π του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας – μεταφραστής
Συντονίζει η δημοσιογράφος Βιβιάννα Βαρδή

Πού; Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός, Λευκάδα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

11.00 & 12.00:  Εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών «σχεδία αρτ» με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της πόλης και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της «σχεδίας»
Πού; Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδα

20.00 Προβολή της ταινίας του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Η σχεδία μου»
21.00 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον διευθυντή του περιοδικού δρόμου «σχεδία», Χρήστο Αλεφάντη, και έναν πωλητή της «σχεδίας»
Πού; Κεντρική πλατεία Καρυάς