Μεγάλος πρωταγωνιστής σε κάθε Schoolwave είναι τα νέα παιδιά που ανεβαίνουν στη σκηνή και “τα σπάνε”. Υπάρχουν όμως κάθε χρόνο και κάποιοι “παλιοί” που έρχονται να στηρίξουν το θεσμό. Έτσι στο φετινό Schoolwave τέσσερις ξεχωριστοί καλεσμένοι έρχονται να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο κάθε βραδιά: Φοίβος Δεληβοριάς (8/7), Λεωνίδας Μπαλάφας (8/7), Nightstalker (9/7) και Locomondo (10/7).

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν για αρκετά χρόνια θεατής του Schoolwave. Φέτος οι Schooligans, διοργανωτές του φεστιβάλ, τον κάλεσαν να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή που επιλέγει τα συγκροτήματα και τώρα τον καλούν να ανέβει στη σκηνή στις 8 Ιουλίου για να αφήσει το δικό του διακριτικό μουσικό στίγμα. Το ίδιο βράδυ θα παίξει και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο ωραίος τρελός του μουσικού χωριού, που συνεχίζει να παίζει ακόμα κι όταν τα φώτα κλείνουν.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, οι Nightstalker, το stoner rock συγκρότημα που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό και έχει χαρακτηριστεί ως η “Ελληνική απάντηση στους Monster Magnet”, θα ξεσηκώσουν το κοινό του Schoolwave με τα εκρηκτικά riff τους.

Το Schoowave 2011 θα κλείσουν την τρίτη μέρα οι Locomondo. Μετά την αποθεωτική τους εμφάνιση στο περσινό Schoolwave, έρχονται και πάλι να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και να μας παρασύρουν σε ένα πάρτυ γεμάτο reggae, latin, fusion και ska και φυσικά πολύ χορό!