«Η μουσική μας κάνει κοινωνικούς…Η μουσική είναι αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή» λένε τα μέλη των μαθητικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Schoolwave, ένα φεστιβάλ που δείχνει το μέλλον της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζοντας από metal και alternative rock μέχρι hip hop και pop punk.
Τρία συγκροτήματα του Schoolwave δίνουν δυναμικά το παρόν στις 17 του Σεπτέμβρη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction καλούν τους Schooligans αλλά και όσους κρύβουν στην καρδιά τους έναν Schooligan σε μία αξέχαστη μία βραδιά όπου τα νιάτα θα έχουν την τιμητική τους.
Η Σειρά Γέφυρες έχει προτείνει σε τέσσερις εκπροσώπους της νέας γενιάς τραγουδοποιών να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου. Ο Λόλεκ που συνεχίζει να κατακτά το νεαρόκοσμο με το μοναδικό μελαγχολικό και απλό το ύφος θα εμφανιστεί στις 14 Ιανουαρίου. Οι προσωπικές συναυλίες του τέως «Συνήθους Υπόπτου» Βασίλη Βασιλάτου, της Μόνικα και του Ρους που πάντα ξεσηκώνουν τους πιτσιρικάδες και όχι μόνον, θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες τους.