Η Κέρος, ο Κάλαμος στην Ανάφη, οι πλαγιές της Πάτμου την άνοιξη, ο αγρός του κεραμέως στη Σίφνο ένα Πάσχα, η κορυφογραμμή της Νάξου, το θαλασσινό ορμητήριο στο Κάτω Κουφονήσι. Οι συκιές και οι φραγκοσυκιές στον ήλιο του μεσημεριού στην Παναγιά, τα αυγουστιάτικα ρόδια της Ηρακλειάς, οι αχινοί, οι αστερίες, οι πορφύρες, τα κοχύλια και τα μολυντήρια της Σχοινούσας, της Αμοργού, των Μακάρων, της Δονούσας, της Πάρου. Τα κέρατα τράγων και κατσικιών σκορπισμένα στην παραλία της Αστυπάλαιας…

Εικόνες ζωγραφισμένες σε ξύλα της θάλασσας ή πίνακες, ζωγραφικές σημειώσεις σε προσωπικά εικαστικά ημερολόγια, σχέδια σε μεγάλα χαρτιά με κάρβουνο και σέπια, αποτελούν αναρτημένα τεκμήρια μιας πολύχρονης ερωτικής σχέσης με τα νησιά, τη θάλασσα και το φως.

Η έκθεση “Της θάλασσας” περιλαμβάνει πρωτότυπα ζωγραφικά έργα και σχέδια του Αλέκου Λεβίδη καθώς και “πολλαπλά” κατασκευασμένα με τη μέθοδο “giclee”, σε περιορισμένα αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον ζωγράφο. Η έκθεση φιλοξενείται στη γκαλερί Ποντοπόρος στην Πάρο από τις 9 έως τις 28 Ιουλίου 2013.