Ο Sebastien Tellier επιστρέφει στην Αθήνα για μία και μοναδική βραδιά, μαζί με τη μπάντα του, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club.

O Γάλλος μουσικός της French Pop, Synthpop και Electronica φέρνει μαζί του την νέα δισκογραφική του δουλειά, το “L’ Aventura”, ένα album με έντονο και χαρούμενο μουσικό ύφος και βραζιλιάνικες επιρροές.

Ο 39χρονος τραγουδιστής, συνθέτης και πολυοργανίστας Sebastien Tellier αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις στο χώρο της σύγχρονης pop / electronica. Με ένα παρουσιαστικό που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές, στίχους τραγουδισμένους στα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Ιταλικά και μία ιδιαίτερη αισθητική που δείχνει να εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από τα 60’s και τα 70’s, κατόρθωσε να τραβήξει το ενδιαφέρον από την πρώτη του δουλειά, συγκρινόμενος ενίοτε με τον μεγάλο Serge Gainsbourg και συχνά αναφερόμενος ως μέρος της παρέας των Air και των Daft Punk.

Το ντεμπούτο του album, “L’ Incroyable Verite”, κυκλοφόρησε το 2001 και αμέσως μετά τον οδήγησε στο support slot της επερχόμενης περιοδείας των περίφημων Air. Η Sofia Coppola επέλεξε το κομμάτι “Fantino”, το οποίο περιέχεται εδώ, για να συμπεριληφθεί στο soundtrack της γνωστότερης ταινίας της, “Lost In Translation” (2003).

To 2005, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε με την κυκλοφορία του δεύτερου album του, “Politics”, στο οποίο περιέχεται το κομμάτι που ουσιαστικά τον έκανε ευρύτερα γνωστό, το “La Ritournelle”, που έμελλε να αγαπηθεί από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και να γνωρίσει remixed εκδοχές από διάφορους καλλιτέχνες, όπως οι βρετανοί Metronomy.

Ακολούθησε το “Sessions”, ένα album που περιείχε ακουστικές εκτελέσεις στα πιο γνωστά τραγούδια του. Στη Βρετανία, κυκλοφόρησε ως συλλογή, με τον τίτλο “Universe”, στην οποία περιέχονται τα highlights της Γαλλικής έκδοσης, συνθέσεις του Tellier για το soundtrack της ταινίας “Narco”, καθώς και μία διασκευή στο “La Dolce Vita” του διάσημου Γάλλου τραγουδιστή Cristophe.

Το 2008, παρουσίασε το τρίτο επίσημο studio album του, “Sexuality”, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο Guy-Manuel de Homem-Christo των Daft Punk. Η κυκλοφορία του σηματοδότησε το ξεκίνημα της συνεργασίας της ανεξάρτητης Γαλλικής Record Makers, για λογαριασμό της οποίας ηχογραφεί ο Tellier, με την American Apparel που ανέλαβε να διανείμει τη δουλειά του καλλιτέχνη στη Βόρεια Αμερική.

Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε από την αντίστοιχη επιτροπή στη Γαλλία πως ο Sebastien Tellier θα εκπροσωπούσε τη χώρα στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, που επρόκειτο να γίνει στο Βελιγράδι. Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που η Γαλλία θα συμμετείχε με ένα κομμάτι το οποίο, στο μεγαλύτερο μέρος του, ήταν τραγουδισμένο στα Αγγλικά. Μετά τις σχετικές αντιδράσεις, ο Tellier αναγκάστηκε τελικά να συμπεριλάβει περισσότερους στίχους στη μητρική του γλώσσα. Για την ιστορία, η συμμετοχή του έλαβε 47 πόντους στο σύνολο.

Πέρασαν 4 χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου album, “My God Is Blue”, το οποίο ακολουθήθηκε από το “Confection” που βγήκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2013 και λίγους μήνες μετά, την άνοιξη του 2014, ο Tellier βρέθηκε να παίζει ένα μέρος του σε μία επίδειξη της Chanel, μετά από πρόσκληση του διάσημου σχεδιαστή Karl Lagenfeld που είχε ακούσει ο ίδιος το album.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 14 Ιουλίου, ο Sebastien Tellier παρουσίασε το έκτο του album. Το “L’ Aventura”, σύμφωνα με τον δημιουργό του, αποτελεί ένα ταξίδι στην παιδική του ηλικία, με την ιδιομορφία πως χρησιμοποιεί ως έμπνευση όχι το γνώριμο σε αυτόν περιβάλλον της χώρας του αλλά εκείνο της Βραζιλίας, χρωματίζοντας με πιο έντονα και χαρούμενα χρώματα τον ήχο του. Στο album συμμετέχουν ο Βραζιλιάνος συνθέτης Arthur Verocai, ο οποίος ανέλαβε μεγάλο μέρος της ενορχήστρωσης όσον αφορά στα έγχορδα και τα backing vocals, καθώς και ο συμπατριώτης του jazz drummer Robertinho Silva στα κρουστά. Στην ηχογράφηση και τη μίξη του, ο Tellier συνεργάστηκε με δύο βετεράνους της Γαλλική ηλεκτρονικής σκηνής: ο Jean-Michel Jarre και ο Philippe Zdar (των Cassius) ήταν αυτοί που κλήθηκαν να κρατήσουν την ισορροπία ανάμεσα στην «ελαφρότητα» της Βραζιλιάνικης επιρροής και το πρότερο μουσικό ύφος του καλλιτέχνη.