Σε ένα εφηβικό δωμάτιο και γύρω από ένα κρεβάτι γίνεται η «ανατομία» του απαγορευμένου έρωτα της Ανναμπέλλα και του Τζοβάνι αλλά και της διεφθαρμένης κοινωνίας που τους οδηγεί στο θάνατο. Μια θεατρική παράσταση όπου ο συνδυασμός σκοτεινού χιούμορ και στυγερών φόνων μας μεταφέρει σε ένα παραισθησιογόνο σύμπαν που θυμίζει εκείνο του Pulp Fiction.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Declan Donnellan και οι Cheek by Jowl, διασκευάζουν το δράμα του Τζων Φορντ “Κρίμα που είναι πόρνη”. Πρόκειται για ένα rock remix της πιο τολμηρής ερωτικής τραγωδίας της Αναγέννησης.

Το “Κρίμα που είναι πόρνη”, μολονότι εξαιρετικά δημοφιλές στην εποχή του, βρέθηκε στο περιθώριο, λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, εξαιτίας του θέματός του, που θεωρούνταν ταμπού. Ο Ντέκλαν Ντόννελλαν πρωτοανέβασε το Κρίμα που είναι πόρνη το 1980, ένα χρόνο προτού ιδρύσει την ομάδα Cheek by Jowl.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
Συζήτηση με τον Declan Donnellan
πριν από την παράσταση
Κεντρική Σκηνή

Γλώσσα: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
12:30-14:30
Masterclass υποκριτικής με τον Declan Donnellan
Αίθουσα εκθέσεων και διαλέξεων

Εστιάζοντας στον Άμλετ του Σαίξπηρ, ο Ντέκλαν Ντόννελλαν θα καθοδηγήσει νεαρούς επαγγελματίες σε μια εξερεύνηση των προσεγγίσεων σε κλασικά κείμενα, διδάσκοντας ορισμένες χρήσιμες αρχές και προτεραιότητες ενός ηθοποιού, προκειμένου αυτός να αισθάνεται λιγότερο αγχωμένος στη δουλειά του. Για προετοιμασία, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μάθουν και να προβάρουν
ένα απόσπασμα από τον Άμλετ, διάρκειας έως 2-3 λεπτών. Αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες γνωρίζονται μεταξύ τους, μπορούν επίσης να κάνουν μια διαλογική σκηνή.

Πολύ σημαντικό: οι ηθοποιοί πρέπει να ερμηνεύσουν το κείμενο στη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή τα ελληνικά. Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρχει διερμηνέας στο masterclass, προκειμένου να μεταφράζει από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντιστρόφως. Τέλος, χρήσιμο θα ήταν να διαβάσουν οι συμμετέχοντες το βιβλίο του Ντόννελλαν, The Actor and the Target, προτού πάρουν μέρος στο εργαστήριο, γιατί αυτό θα διαφωτίσει και θα εξηγήσει καλύτερα το σκεπτικό του σκηνοθέτη.

Απευθύνεται σε: Νεαρούς επαγγελματίες ηθοποιούς του κλασικού δραματολογίου και σπουδαστές δραματικών σχολών.
Γλώσσα: Αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά
Προϋποθέσεις: Η παρακολούθηση της παράστασης Κρίμα που είναι πόρνη στη Στέγη
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)
Tηλ: 213-017-8034
Email: [email protected]
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα