«Shakespeare’s Villains» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το one-man show του Steven Berkoff εξερευνά τον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων του Σαίξπηρ

«Shakespeare’s Villains». Μια παράσταση που ανέβηκε με επιτυχία στο Γουέστ Εντ και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, με τον Steven Berkoff [Στήβεν Μπέρκοφ] να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, σε ένα αυτοσχεδιαστικό one man show στα αγγλικά, εμπνευσμένο από τους «κακούς» του Σαίξπηρ.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, ο βρετανός ηθοποιός με τα πολλά πρόσωπα θα βρεθεί στη σκηνή της Αίθουσας Νίκος Σκαλκώτας για να παρασύρει τους θεατρόφιλους σε μια βαθιά κατάδυση στον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων του Βάρδου. Στη μία και μοναδική παράσταση που θα δώσει στην Αθήνα, ο εκρηκτικός Μπέρκοφ, που είναι επίσης συγγραφέας και σκηνοθέτης, θα εξερευνήσει, μέσα από τα λόγια του ίδιου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τον σκοτεινό κόσμο του Ιάγου, του Μάκβεθ, του Σάυλοκ, του Ριχάρδου Γ΄· ηρώων δαιμονικών που άλλοτε είναι γεννημένοι δεσμώτες της κακίας, άλλοτε έρμαια των καταστάσεων, άλλοτε θύματα μιας παρακμιακής κοινωνίας.

Έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε γνωστά blockbusters («James Bond: Eπιχείρηση Octopussy», «Ο μπάτσος του Μπέβερλυ Χιλς», «Ράμπο» και «Αδελφοί Κρέυ») αλλά και σε ταινίες-ορόσημα του Στάνλεϋ Κιούμπρικ όπως «Το κουρδιστό πορτοκάλι» και «Μπάρρυ Λύντον», ο Στήβεν Μπέρκοφ προσεγγίζει τους σαιξπηρικούς κακούς με μαεστρία, επιστρατεύοντας την πείρα ενός καλλιτέχνη διεθνούς φήμης που ξέρει να φλερτάρει με την πρόκληση τόσο όταν βρίσκεται επάνω στο θεατρικό σανίδι όσο και μπροστά στον φακό της κάμερας.

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων Θέατρο στο Μέγαρο και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 28 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.