Οι She Keeps Bees από το Brooklyn της Νέας Υόρκης εμφανίζονται live για μία βραδιά στη σκηνή του six d.o.g.s, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Οι She Keeps Bees είναι μία chamber pop / blues rock μπάντα-ντουέτο . Στα φωνητικά και την κιθάρα βρίσκεται η Jessica Larrabee ενώ στα drums ο Andy LaPlant.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού και οι διθυραμβικές κριτικές του τύπου συνήθως έχουν ως κοινό παρονομαστή τη σύγκριση με την αύρα της Patti Smith, τις ατμόσφαιρες της PJ Harvey και το συναίσθημα της Cat Power. Ο φετινός δίσκος τους «Eight Houses» τους βρίσκει στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους και στην ωριμότερη δημιουργική τους περίοδο.

Ενεργή από το 2006 η Larrabee κυκλοφούσε μουσική ως solo καλλιτέχνιδα σε ένα underground κύκλωμα, μέχρι που γνώρισε το LaPlant, ο οποίος ξεκίνησε ως φαν, συνέχισε ως παραγωγός και κατέληξε το έτερο μέλος του σχήματος. Έχουν περιοδεύσει πολλές φορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είτε μόνοι τους, είτε ως support slot για χάρη των Joy Formidable, Sharon Van Etten ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Larrabee έκανε το μεγαλύτερο μέρος των guest φωνητικών στο βραβευμένο με Grammy album των Groove Armada «Black Light».

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Microondas, η μπάντα-τσέπης του αθηναϊκού underground που ξέρει πως να περνά στη μουσική της εκείνα τα ρετρό κιθαριστικά στοιχεία που αγαπούν τα μέλη της. Το τρίο των Microondas αγαπά τα περίεργα τραγούδια και συνηθίζει να αποκαλεί την μουσική του «chamber rock and roll».

Διαβάστε τη συνέντευξη των She keeps Bees στη Φωτεινή Χρίστη για τη στήλη μας συναντήσεις.