Ένας συγγραφέας παρουσιάζει στο κοινό το βιβλίο του για τον Τεντ Χιουζ και την σχέση του με την Σύλβια Πλαθ. Μέσα από την έρευνα για τους δύο cult ποιητές του εικοστού αιώνα, ο συγγραφέας πλάθει την δική του εικόνα για την προσωπικότητα τους καθώς και για γεγονότα από τη ζωή και την σχέση πάθους που ένωσε και χώρισε τον Χιουζ με την Πλαθ. Το “Σύλβια & Τεντ” είναι μια διαδραστική performance που στηρίζεται πάνω σε πρωτότυπα κείμενα και σε κείμενα των δύο ποιητών. Τα video και η μουσική είναι σημαντικοί πόλοι της αφήγησης.

Η μοναδική τους σχέση, η υψηλή δημοφιλία της ποίησής τους (από τις σπάνιες περιπτώσεις ποιητών που τα έργα τους έγιναν best sellers), η αυτοκτονία της Πλαθ σε ηλικία 30 ετών το 1963, η αινιγματική προσωπικότητα του Χιουζ, καθώς και η έκδοση των 88 αυτοβιογραφικών ποιημάτων του λίγο πριν τον θάνατό του (1998) είναι τα υλικά που έπλασαν τον μύθο τους: ένα μύθο που συνεχίζει να ασκεί σπάνια γοητεία και γίνεται αντικείμενο μελέτης, φαντασίωσης και μυθοπλασίας.

Μετά το θάνατο της Πλαθ, ο Χιουζ ξεκινά ένα διάλογο με την Πλαθ σαν γυναίκα και την Πλαθ σαν ποιήτρια. Η ζωή τους μαζί αλλά και το έργο της γίνεται βασική πηγή έμπνευσης για τον Χιουζ που δημιουργεί μια τεράστια ποιητική τοιχογραφία γεγονότων και αναφορών στη σχέση τους, μέσα από τη ματιά του άνδρα και του ποιητή.