Το θερινό σινεμά, «Σινεμά με Θέα» στήνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Το «Σινεμά με Θέα», ο θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και έγινε στέκι για τους σινεφίλ της πόλης, είναι η πιο δροσερή και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά δέκα ταινίες. Οι τρεις από αυτές προβλήθηκαν στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος του online 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα φιλμ: «Πρόστιμο» του Φωκίωνος Μπόγρη, ”Digger” του Τζώρτζη Γρηγοράκη και «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα. Επίσης προβάλλονται τέσσερις ταινίες πρόσφατης παραγωγής που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό: «Μια νύχτα μαγική» του Christophe Honoré, «Αδέρφια σε σύγκρουση» του Jeremy Sims, «Ιδρώτας» του Magnus von Horn, και «Μυστικός Πράκτορας» του Maite Alberdi. Τέλος, στο πρόγραμμα του «Σινεμά με Θέα» περιλαμβάνεται και μια μικρή επιλογή του προγράμματος του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος. Πρόκειται για τις ταινίες: «Θαλασσοθεραπεία» του Guillaume Nicloux, «Διαγραφή Ιστορικού» των Benoît Delépine και Gustave Kervern και «Τα αρώματα» του Grégory Magne.

Σινεμά με Θέα

Σινεμά με Θέα

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν. Η πρόσβαση στον χώρο του «Σινεμά με θέα» (6ος όροφος κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) γίνεται είτε με σκάλες είτε με ασανσέρ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.

Σινεμά με Θέα

Σινεμά με Θέα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 (21:30)

5-6-7 Ιουλίου: «Μια νύχτα μαγική»

Σινεμά με Θέα
12 Ιουλίου: «Θαλασσοθεραπεία»
13 Ιουλίου: «Διαγραφή ιστορικού»

Σινεμά με Θέα

14 Ιουλίου: «Τα αρώματα»

Σινεμά με Θέα
19-20-21 Ιουλίου: «Αδέλφια σε σύγκρουση»
26-27-28 Ιουλίου: «Το πρόστιμο»

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 (21:00)

23-24-25 Αυγούστου: ”Digger”

Σινεμά με Θέα
30-31 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου: «Ιδρώτας»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 (21:00)

6-7-8 Σεπτεμβρίου: «Μυστικός πράκτορας»
13-14-15 Σεπτεμβρίου: «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που θα προβληθούν στο «Σινεμά με Θέα» εδώ.