«Σιωπηλός Μάρτυς»: Το αριστούργημα του Alfred Hitchcock στο ARTENS

Σιωπηλός Μάρτυς

Η ARTENS θα προβάλλει το αριστούργημα του Alfred Hitchcock σε μια εκδήλωσή που παράλληλα κλείνει και τον κύκλο προβολών της χρονιάς

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει το αριστούργημα του Alfred Hitchcock «Σιωπηλός Μάρτυς» (Rear Window), που προβλήθηκε το 1954. Η εκδήλωσή αυτή κλείνει και τον κύκλο προβολών της χρονιάς 2018-2019.

Ο Τζέημς Στούαρτ και η Γκρέης Κέλλυ, εκτός από ήρωες της ιστορίας, παίρνουν το ρόλο θεατών ενός δεύτερου δράματος που εκτυλίσσεται στο απέναντί τους παράθυρο, οδηγώντας το μοναδικό αυτό αμερικανικό θρίλερ να είναι διαρκώς διπλό, να κινείται ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει στους άλλους και σε αυτό που συμβαίνει σε μας.

Ο τρόμος εμφανίζεται τη στιγμή που και οι άλλοι θα κοιτάξουν εμάς, που είμαστε το ίδιο μακριά μέσα από το δικό τους παράθυρο. Είναι η πιο όμορφη και πιο σύνθετη αλληγορία για τη φύση του κινηματογράφου, απαλλαγμένη από το ναρκισσισμό που έχουν άλλες ταινίες που μίλησαν γι’ αυτόν. Ο Σιωπηλός Μάρτυς είναι η τέλεια ταινία αγωνίας, πρότυπο πάμπολλων απομιμήσεων και λαμπερό διαμάντι στο έργο του μεγάλου Άγγλου καλλιτέχνη.

Η φωτογραφία είναι του μόνιμου συνεργάτη του Χίτσκοκ, του εξαιρετικού Ρόμπερτ Μπερκς, ενώ το πελώριο, σχεδόν φελλινικό, σκηνικό είναι των σπουδαίων αρχιτεκτόνων Χαλ Περέϊρα και Τζόζεφ ΜακΜίλλαν Τζόνσον.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.