Sleepin Pillow + Bonnie Nettles στο six d.o.g.s

Sleepin Pillow

A Double Bill Show: μια βραδιά αφιερωμένη στην ψυχεδελική rock / pop

Οι Sleepin Pillow και οι Bonnie Nettles ανεβαίνουν στη σκηνή του ανανεωμένου six d.o.g.s για ένα εκρηκτικό double bill show. Τη βραδιά θα ανοίξει το πειραματικό instrumental trio των Houdini ‘n’ Me στην πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα.

Sleepin Pillow

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό επταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μία από τις καλύτερες psych rock μπάντες της χώρας, έχοντας μακρά πλέον παρουσία τόσο στην σκηνή, όσο φυσικά και στην δισκογραφία.

Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους –Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman-, τα όργανα τους και θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα βασισμένο στις παλιές και πρόσφατες τους δημιουργίες.

Η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία.

Είναι από τους λίγους στο είδος τους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική κι ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop κι αγγλόφωνο στίχο. Όπως και στον τελευταίο τους album που κυκλοφόρησε πέρσι «The Past is Already Here» με αναφορές σε δρόμους Ρεμπέτικους, δυναμικά ηλεκτρικά rock ηχοτοπία, δυτική ψυχεδέλεια, ανατολίτικη κουλτούρα, στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και φυσικά τα φωνητικά του Nomik να διαπερνούν όλα τα κομμάτια. Ένας ακόμα συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών, όπως συνηθίζουν να πράττουν σε όλες τις δημιουργίες τους.

Post rock ήχοι που θα άλλοτε «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα, μέσα από τα τραγούδια από το τελευταίο τους album όπως «In Athens», «I Hate All Gods», «That Girl», «Life on Mars», «Radical», «The Past Is Already Here», «Skinny Puppy», αλλά και παλιότερα όπως «Apples On An Orange Tree», «Superman’s Blues», «Amplifier in my heart», «Holy Monster», «Pathetic», «Bring the Sun Back», «An Idiot’s Point of View» κ.α., καθώς η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλουτίζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα την live εμπειρία.

The Bonnie Nettles

Οι Bonnie Νettles είναι η εξαμελής μπάντα-φαινόμενο των τελευταίων ετών των Dennis Lounges και Anestis Nine. Παρέα με τους μουσικούς τους, Sir Jonathan (drums), Vaggelis Faliera Karabelas (percussion) και John Daem (bass), ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s σε ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του πολυαναμενόμενου ντεμπούτου album τους.

Bonnie Nettles

Ηoudini ‘n’ Me

Άλλoτε 3, 2 και άλλoτε κανένας οι Houdini ‘n’ Me εξελίσσονται και ελίσσονται σε νέα, ανεξερεύνητα μονοπάτια της alt φιλοσοφίας τους, επιστρατεύοντας την εικοσαετή γνωριμία που τους ενώνει, τους σκοτεινούς ρυθμούς της κλασσικής σκηνής των 90’s και ένα σωρό από διαφορετικά στοιχεία όλων των ρευμάτων που έχουν μάθει να μισούν, κάνουν το απλό δύσκολο. Ως είθισται για τους Houdini ‘n’ Me από τις πρώτες συνεδρίες τους έως και σήμερα βάζουν πάντα ως προτεραιότητα το συναίσθημα. Μακριά από κάθε μορφή δημοσιότητας ανεβάζουν τα κλασικά τους χιτ, από τα πιο υγρά υπόγεια, στη σκηνή του six d.o.g.s τη τελευταία Δευτέρα του Απριλίου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.