“Soul Anatomies”: Η ομαδική έκθεση 16 νέων καλλιτεχνών που εγκαινιάζει την γκαλερί Hart & Gart

Κάθε έργο είναι μια διαφορετική ψυχική ανατομία με τη δική της ιστορία

Το Hart & Gart είναι ένας καινούργιος εκθεσιακός χώρος που θα υποδεχθεί για πρώτη φορά το κοινό με την ομαδική έκθεση “Soul Anatomies”. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα φοιτητών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση “Soul Anatomies” πραγματεύεται καλλιτεχνικά τις «ψυχικές ανατομίες», όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την τέχνη. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο φαινόμενο της ψυχικής ενδοσκόπησης, δηλαδή του εσωτερικού διαλόγου, που πραγματοποιεί κάθε άνθρωπος με τον εαυτό του και την επίδρασή του στην ψυχική του διαμόρφωση.

Δεκαέξι ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έναν ψυχικό διάλογο, σαν εξωτερικοί παρατηρητές, αλλά και όπως το βίωσαν οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, τα έργα εξετάζουν με πολλαπλούς εκφραστικούς τρόπους την ψυχική ζωή και τη σημασία της. Η έκθεση μεταφέρει την αρνητική και την θετική διάσταση της ψυχικής ενδοσκόπησης, αλλά και το ψυχικό γίγνεσθαι.

Μέσα από τις πολυεπίπεδες οπτικές αναγνώσεις των έργων, μπορεί κανείς να στοχαστεί πάνω στη διαμόρφωση και μελέτη μιας ψυχικής ανατομίας. Πρόκειται για μια σειρά έργων από διαφορετικές πρακτικές, όπως ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτό, εγκατάσταση, φωτογραφία και art performance. Κάθε έργο είναι μια διαφορετική ψυχική ανατομία με τη δική της ιστορία.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Αγγελική Μπάρα, Ιστορικός – Θεωρητικός Τέχνης

Συμμετέχουν: Γιάννης Γιγουρτάκης, Νεκτάριος Θεοδώνης, Ελισσό Θεοχάρη, Νίκος Καζής, Χρήστος Καλόγηρος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Μαριλένα Κρανιώτη, Μάξιμος Μανώλης, Άγγελος Μεργές, Γιάννης Μιχαλάτος, Μαρκέλλα Μιχαλιτσιάνου, Τάσος Μυλωνάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Αργύρης Ραλλιάς, Άρης Ροζόπουλος, Παναγιώτης Σταύρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.