Το Μεγάλο μας Σπίτι, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, παρουσιάζει την παράσταση Σούπα με Σούμαν από την καλλιτεχνική ομάδα ‘thea-tree’, στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:30.

Η παράσταση αναφέρεται σε μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία, την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Το εισιτήριο είναι 10€ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σωματείο για την ενίσχυση των σκοπών του.

Το Μεγάλο μας Σπίτι λειτουργεί από το 2015 και δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με σκοπό να αποτελέσει ένα χώρο υποδοχής, συνάντησης και πρώιμης κοινωνικοποίησης βρεφών και μικρών παιδιών 0-4 ετών, που τον επισκέπτονται με τους συνοδούς τους (γονείς ή πρόσωπα φροντίδας) χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι ώρες λειτουργίας του είναι: Δευτέρα, Παρασκευή  10.00-13.00, Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο 16.00-19.00 (χειμώνα), 17.00-20.00 (καλοκαίρι).

Το Μεγάλο μας Σπίτι δεν είναι παιδικός σταθμός, χώρος δημιουργικής απασχόλησης ή συμβουλευτικό κέντρο. Eίναι ένας χώρος πρώιμης κοινωνικοποίησης και πρωτογενούς πρόληψης μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι, την αλληλεπίδραση, τη συνάντηση με τους άλλους, στο κλίμα της συναισθηματικής ασφάλειας που εγγυάται η παρουσία του οικείου συνοδού και διέπεται από ορισμένους απλούς κανόνες, αναγκαίους για την αρμονική συνύπαρξη όλων στο χώρο. Ο χώρος που στεγάζεται (Κτιριακό Συγκρότημα Πάρκου για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι 11524) έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος καλύπτει κάποια από τα βασικά λειτουργικά του έξοδα. Για την κάλυψη άλλων αναγκών που προκύπτουν στην πορεία της λειτουργίας του αναζητούνται χρηματικοί πόροι, είτε χορηγίες σε είδος.

Η εξασφάλιση λειτουργίας του χώρου είναι πολύ σημαντική, όπως φαίνεται από τη διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση παιδιών και των συνοδών τους, όχι μόνο από τη γειτονιά, αλλά και από όλη την Αθήνα.