Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στις 21:30 στο Θέατρο Βυρσοδεψείο, η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου, παρουσιάζει το οπτικοακουστικό της performance, «spindle».

Το εν λόγω project βασίζεται στην πολύχρονη -και πάντα εν εξελίξει- έρευνα της συνθέτιδος για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εστιάζοντας στα εγκεφαλικά κύματα “(sleep) spindles” και την θεραπευτική ιδιότητα των Ονείρων. Τα “Spindles” (Άτρακτοι) αποτελούν ένα είδος έκρηξης της εγκεφαλικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να αντιπροσωπεύει περιόδους, κατά τις οποίες ο εγκέφαλος είναι ανεσταλμένος, διατηρώντας τον κοιμώμενο σε ήρεμη, μα διαυγή κατάσταση! Η μεταφορική έννοια της «Ατράκτου» (αέναη πορεία της Σπείρας), είναι και η βασική πηγή έμπνευσης του όλου έργου: Η αδιόρατη γέφυρα Συνειδητού και Υποσυνείδητου· η ώθηση που αντλούμε από τον ίδιο μας το Νου… από την ίδια μας την Ψυχή.

Με αφορμή την κυκλοφορία του album της Άννας Στερεοπούλου, «Ονειρογράφος v.5 spindle: live in Italy» στα τέλη Μαρτίου 2013, η παρουσίαση του «spindle» πρόκειται για την εξέλιξη του ως άνω έργου, έτσι όπως ορίζει η έννοια της ίδιας της λέξης Άτρακτος (spindle). Το project, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Padova της Ιταλίας (6ο Portello River Festival – 06.08.2010) και στην συνέχεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (29.06.2011), καλεί το κοινό σε μια διαδρομή των βαθύτερων αναμνήσεων και συναισθημάτων μας, αλλά και δυναμικότερων οραματισμών μας, μέσω της νέας εικαστικής και συναισθητικής παρουσίασής του, πλαισιωμένο από τους φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και τα visual του Σέργιου Κοτσόβουλου. Στοιχεία τα οποία αλληλεπιδρούν ζωντανά με τις συχνότητες των ήχων και του πιάνου της Άννας Στερεοπούλου. Μια μουσική που χαρακτηρίζεται ως sonic moving images, αποφεύγοντας συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση και περικλείοντας στοιχεία από ambient, minimalism, jazz, electro-acoustic, psychedelic, soundscapes και λοιπά είδη. Ένα συναισθητικό performance που γεννά και προσφέρει ένα ονειρικό και δυναμικό πεδίο.