Sssh! Silent Movies: Blade Runner

Καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του Βios

Το Bios και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του Βios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας.

Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 έως το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

H ενότητα How Soon is now? Fantastic Planet ξεκινά αυτή την εβδομάδα με το σκοτεινό Blade Runner του Ridley Scott. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1982 και τοποθετείται στο Λος Άντζελες του 2019. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα προβληθεί η Director’s Cut έκδοση που κυκλοφόρησε το 1992.

Λίγα λόγια για το έργο
Τον Νοέμβριο του 2019 στο Λος Άντζελες, η πανίσχυρη Tyrell Corporation και άλλες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου κατασκευάζουν ανθρώπινες ρέπλικες. Οι ρέπλικες είναι κλώνοι και δεν ξεχωρίζουν από τους αληθινούς ανθρώπους. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στη Γη και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επικίνδυνες αποστολές σε άλλους πλανήτες. Όταν τέσσερις ρέπλικες κλέβουν ένα διαστημόπλοιο και επιστρέφουν στη Γη, αποφασισμένες να ανακαλύψουν ποιός τους κατασκεύασε, την καταδίωξή τους αναλαμβάνει ο Rick Dechard, γνωστός Blade Runner που έχει αποσυρθεί από τη δράση και επανέρχεται  ειδικά για να τις σταματήσει.

Επόμενη προβολή
Τετάρτη 22 Ιουλίου: François Truffaut, Fahrenheit 451, 1966

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.