Sssh! Silent Movies: Trainspotting

H βρετανική μαύρη κωμωδία του Danny Boyle στην ταράτσα του Bios

Η ενότητα «Teenage Angst» των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το sequel, Trainspotting 2.

Τετάρτη 22 Ιουνίου – Danny Boyle, Trainspotting, 1996
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Irvine Welsh και σε σενάριο John Hodge, το Trainspotting ακολουθεί μία παρέα νέων εθισμένων στην ηρωίνη προς το τέλος της δεκαετίας του 80, στο οικονομικά υποβαθμισμένο Εδιμβούργο. Πέρα από τον εθισμό στα ναρκωτικά και την προσπάθεια προς τη νηφάλια ζωή, το Trainspotting εμπεριέχει θέματα όπως η αστική φτώχεια ενώ σύμφωνα με τον Derek Malcolm του The Guardian, είναι η ταινία η οποία αξιοποιεί στο μέγιστο τη νεανική υποκουλτούρα της εποχής.

Το Trainspotting έρχεται 10ο στη λίστα με τις 100 Βρετανικές ταινίες όλων των εποχών του British Film Institute (BFI) και το 2004 ψηφίστηκε ως η καλύτερη Σκωτσέζικη ταινία σε γενική δημοσκόπηση. Πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor ως Mark ή Rent Boy μαζί με τους Ewen Bremner (Spud), Jonny Lee Miller (Sick Boy), Robert Carlyle (Franco) και Kevin McKidd (Tommy).

Sssh! Silent Movies
Τα Sssh! Silent Movies είναι μία θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα του Bios. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά.

Τα ακουστικά σου επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική.

Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.