Διευρύνοντας και ενισχύοντας τη στήριξή της στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, η Στέγη ανοίγει τις πόρτες της σε νέες θεατρικές ομάδες, με την τριήμερη πλατφόρμα νέων δημιουργών Stage, στις 1,2 και 3 Ιουνίου στη Μικρή Σκηνή.

Η Στέγη προσφέρει χώρο έκφρασης και διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή και τους χώρους της σε νέους δημιουργούς που θέλουν να πειραματιστούν με σύγχρονα καλλιτεχνικά ιδιώματα, στο επίπεδο τόσο της θεατρικής γραφής όσο και της σκηνικής φόρμας. Στο πρώτο Stage θα παρουσιαστούν πέντε προτάσεις από νεοσύστατες ομάδες και πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια.

H αξιολόγηση και η καλλιτεχνική επιμέλεια της πρώτης πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών έγινε από την Stefanie Carp (διευθύντρια Θεάτρου και Χορού του Wiener Festwochen, Βιέννη), σε συνεργασία με την Ιλειάνα Δημάδη (θεατρολόγο – κριτικό θεάτρου), τον Γρηγόρη Ιωαννίδη (κριτικό θεάτρου και επίκουρο καθηγητή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών), τον Σάββα Πατσαλίδη (κριτικό θεάτρου και καθηγητή στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και την Κάτια Αρφαρά (θεατρολόγο, καλλιτεχνική υπεύθυνη του τομέα Θεάτρου και Χορού της Στέγης).

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013
19:00 (Όποιος ερωτεύτηκε. Ερωτεύτηκε.) Μια σκηνική προπαγάνδα σε 13 μικρά διδακτικά κεφάλαια
22:00 My first tic tac of all your seconds

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
19:00 Με λένε Παναγιώτη και είμαι Σουηδός
22:00 Ιστορία κατεύθυνσης

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013
19:00 Ζωή
21:00 Συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και καλλιτεχνικής επιμέλειας της 1ης πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών και τους συντελεστές των παραστάσεων