STAGES A/LIVE: O Μικρός Κλέφτης στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από τη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη

Με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο ξεχωρίζει για τον τρόπο που φτιάχνει ρίμες, αλλά και για τα πηγαία freestyle skills του

9 Μαΐου 2021

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 23:00, ο Μικρός Κλέφτης έρχεται στο STAGES A/LIVE ζωντανεύοντας τη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους πιο συνεπείς δισκογραφικά και παραγωγικούς MCs της εγχώριας ραπ σκηνής ανεβαίνει στην ψηφιακή σκηνή του Onassis Channel στο YouTube για να μας χαρίσει ένα live γεμάτο από την αυτοσχεδιαστική του ικανότητα, κινηματογραφημένο από τον Χρήστο Σαρρή.

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση, βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι βετεράνος του είδους, με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο και άπειρες sold-out συναυλίες, ενώ έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά MCs να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη ραπ, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα επίκαιρος και φρέσκος. Διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο που φτιάχνει ρίμες, αλλά και για τα πηγαία freestyle skills του, που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό στις ζωντανές εμφανίσεις του, ο Μικρός Κλέφτης είναι ένας από τους πρώτους MCs που έφεραν το χιπ χοπ στη βόρεια Ελλάδα.

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική στη Θεσσαλονίκη το 1999 και παραμένει ενεργός στον ίδιο βαθμό μέχρι και σήμερα, γεγονός που αντανακλάται στην ευρεία απήχηση που έχει κάθε κυκλοφορία του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος τριών θρυλικών ραπ συγκροτημάτων της γενιάς του: τα Βόρεια Αστέρια, τα Ανάποδα Καπέλα και οι Άλυτοι Γρίφοι είναι σχήματα με τα οποία κυκλοφόρησε συνολικά 8 άλμπουμ, ενώ η σόλο δισκογραφία του μετράει ήδη 8 κυκλοφορίες, με πιο πρόσφατη το άλμπουμ του 2018, «Βασιλιάδες του Τίποτα».

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

Για κάποιον σαν τον Μικρό Κλέφτη που, όπως έγραψε ο ίδιος, «το ραπ μου ‘σωσε τη ζωή», στο τέλος της ημέρας δεν είναι τα μεγάλα λόγια που μετράνε και σε πάνε πιο μπροστά. Αυτό που μετράει είναι να συνεχίσεις να υπηρετείς ό,τι έχεις επιλέξει να κάνεις, και μάλιστα με τους δικούς σου όρους. Να το κρατάς, όπως λέγεται, αληθινό.

Ο εναλλακτικός urban πολυχώρος WE, σε ένα ιστορικό, εγκαταλελειμμένο κτίριο της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε έως σήμερα κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής ραπ, πανκ και ροκ σκηνής. Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Στη σκηνή του WE έχουν ανέβει εκατοντάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ο Anser, o 12ος Πίθηκος, οι Social Waste, o Βέβηλος, οι Panx Romana, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Bloody Hawk, οι Warhaus, οι City of the Sun, οι Χατ Τρικ, οι Vodka Juniors, ο Novel 729, οι Bad Movies, o Ψαραντώνης, ο Εισβολέας και άλλοι έδωσαν ζωή στο κτίριο επί της λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου. Όπως και η νέα γενιά των καλλιτεχνών, κατάφερε να χαρίσει αμέτρητες αναμνήσεις στη νεολαία της πόλης.

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

STAGES A/LIVE: ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ

Onassis Channel στο YouTube

Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα. Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

NEW RELEASES (Όλα τα νέα βίντεο)

https://onassis.link/newreleases

ON STAGE (Παραστατικές τέχνες)

https://onassis.link/onstage

ONASSIS ENCOUNTERS (Συζητήσεις, ομιλίες, συναντήσεις)

https://onassis.link/encounters

FUTURE IN COMMON (Digital, έρευνα, sustainability κ.ά.)

https://onassis.link/futureincommon

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Βοηθός παραγωγής: Αγγέλικα Σταυροπούλου
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Performance: Μικρός Κλέφτης
On Decks: DJ Stigma

Artist Management: Dynasty Group Athens
Post mix production: DJ Stigma

Κινηματογράφηση
Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Ορφέας Καλαφάτης, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη
Ηχογράφηση: Θέμης Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αρχοντής
Τεχνικός Monitor: Κώστας Κακουλίδης
Τεχνικοί Σκηνής: Σάββας Χρήστου, Χρήστος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης
Τεχνικός Φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς
Βοηθός Τεχνικού Φωτισμού: Γιώργος Κοσμίδης
Τεχνική Υποστήριξη: Νίκος Ντούλας
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Live YouTube premiere: Κυριακή 9 Μαΐου 2021 | 23:00

*Το βίντεο θα μείνει διαθέσιμο έως 31.07.2021

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.