“Starting Point”: Η έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Δήμου στην Gallery Kourd

STARTING POINT

Στιγμιότυπα κολυμβητών ακριβώς πριν τη βουτιά στην πισίνα

H Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Δήμου με τίτλο “Starting Point” την Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2019.

Ο ιστορικός τέχνης και επιµελητής της έκθεσης Κωνσταντίνος Παπαχρίστου σηµειώνει:

« Ο Τάσος Δήμος εκθέτει στην Kourd Gallery έργα, το καθένα από τα οποία αποτελεί στιγμιότυπο ενός ή περισσότερων κολυμβητών ακριβώς πριν τη βουτιά στην πισίνα. Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο ζωγράφος ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό του: Η ρομαντική αίσθηση, η τάση εξαΰλωσης των μορφών, η λανθάνουσα μυστικιστική διάθεση είναι στοιχεία που σταδιακά εγκαταλείπονται, τουλάχιστον με τη μορφή που είχαμε ως τώρα γνωρίσει στα έργα του. Είναι επίσης ευδιάκριτη μια νέα αντίληψη στη δομή και τη σύνθεση, η οποία, μαζί με την ηθελημένη έλλειψη εντυπωσιασμού και τη φωτογραφική διάθεση, δημιουργούν μια εικαστική επιφάνεια που γοητεύει με την απλότητά της.[…]

Η ανθρώπινη μορφή κατέχει πρωταγωνιστική θέση στο έργο του Τάσου Δήμου, τόσο στα παλαιότερα, όσο και στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της Kourd Gallery. Ταυτόχρονα όμως, ο Δήμος παραμένει πιστός μελετητής της, προσπαθώντας κάθε φορά να την αποδώσει με διαφορετικούς τρόπους. Στα τελευταία του έργα, κάνει τη συνειδητή επιλογή να επιστρέψει στις βασικές αρχές της ζωγραφικής «ελευθερώνοντας» τον καμβά του από τις εξωτερικές αναφορές, το έντονο φυσικό φως και τις ονειρικές-μεταφυσικές τάσεις που συχνά ενυπήρχαν σε παλαιότερα έργα. Καταφέρνει με τον τρόπο αυτό να παρουσιάσει μια πιο απλή και καθαρή ζωγραφική, στην οποία είναι ακόμη πιο ευδιάκριτη η δύναμη της προσωπικής του γραφής.»

 

Συντελεστές

Υπεύθυνος: Χάικ Ι. Κουρδογλανιάν

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.