“State of Water”: μια έκθεση των Lynne Buchanan και Αλέγιας Παπαγεωργίου

Lynne Buchanan

Σε επιμέλεια της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη

H FokiaNou Art Space παρουσιάζει την έκθεση “State of Water” δυο καλλιτεχνών που συμμερίζονται έναν έντονο προβληματισμό για την τρέχουσα κακή κατάσταση του περιβάλλοντος, της Lynne Buchanan μέσα από έργα φωτογραφίας και της Αλέγιας Παπαγεωργίου με μια εγκατάσταση και βίντεο. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.

Με αφετηρία την Φλόριντα, οι όμορφες φωτογραφίες της Lynne Buchanan μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και καταγράφουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ισλανδία, την Παταγονία, το Μπαγκλαντές και την Ανταρκτική, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπαραβάλλοντας λεπτομέρειες από τα αντίθετα άκρα της γης.

Η εγκατάσταση της Αλέγιας Παπαγεωργίου με τίτλο “repairing earth project” παρουσιάζει σε μικρή κλίμακα τοπία όμοια με τις επιφάνειες της γης που αλλάζουν συνεχώς καθώς εισάγεται νερό, απεικονίζοντας τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, η “La Poubelle” είναι ένα πλάσμα κατασκευασμένο από σκουπίδια, μια περιπλανώμενη γυναικεία φιγούρα σε ένα άγριο και αφιλόξενο σκηνικό από βράχους, μανιασμένα κύματα και πλαστικά απορρίμματα.

Αλέγια Παπαγεωργίου

Βιογραφικά σημειώματα:

Η βραβευμένη φωτογράφος Lynne Buchanan έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στη Φλόριντα και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εκδοτικός οίκος George F. Thompson Publishing δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο της με τίτλο Florida’s Changing Waters: A Beautiful World in Peril. Η Lynne Buchanan κατέχει πτυχίο Bachelor και Master στην ιστορία της τέχνης, επίσης μεταπτυχιακό στα αγγλικά με επίκεντρο τη δημιουργική γραφή καθώς και στην διοίκηση επιχειρήσεων. Κατανοεί και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υδάτινων οδών του πλανήτη μας μέσα από πολλαπλές οπτικές γωνίες και τις μεταδίδει μέσω των φωτογραφιών και της γραφής. Έχει σπουδάσει κοντά σε αξιοσημείωτους φωτογράφους όπως οι Sam Abell, Clyde Butcher, Dewitt Jones και Jill Enfield, μεταξύ άλλων. 

Η Αλέγια Παπαγεωργίου είναι σκηνογράφος και εικαστικός με έδρα τη Αθήνα. Εργάζεται μεταξύ Ολλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης. Έχει πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, Vakalo College of Arts & Design, University of Derby και Master στη σκηνογραφία, MA Scenography από το Royal Central School of Speech and Drama, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί το δεύτερό της μεταπτυχιακό, MA ArtScience στο The Artscience Interfaculty στην Χάγη. Aσχολείται με τη σκηνογραφία και τα κοστούμια για performance, θέατρο, χορό καθώς και τη δημιουργία εικαστικών εγκαταστάσεων. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του Edward Bond “Dea”, The Secombre Theatre (Sutton UK), Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, Athens Biennale, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Comedie de Reims (Γαλλία), Arebyte gallery (Λονδίνο), Sonic Acts festival (Αμστερνταμ) καθώς και συμμετοχή σε εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.