Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το Still Life, για δέκα ακόμη παραστάσεις μετά το sold out των πέντε τελευταίων παραστάσεων.

Για όσους λοιπόν δεν πρόλαβαν, προγραμματίστηκαν ακόμη δέκα παραστάσεις το Νοέμβριο (14 – 16,  18 – 22  &  24 – 25 Νοεμβρίου) ανάμεσα από τα ταξίδια του στο Παρίσι, το Μιλάνο και την Στοκχόλμη.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Still Life»

Το έργο είναι αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης ερευνητικής πορείας του Δημήτρη Παπαϊωάννου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και τον επαναπροσδιορισμό των πρωταρχικών σκηνικών υλικών, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το Πουθενά και συνεχίστηκε με το Μέσα (2011) και την Πρώτη Ύλη (2012).

Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό σε μια έρημη σκηνή, ο άνθρωποςεργάτης σαν άλλος Σίσυφος, αναζητά τη λύτρωση μέσα από τον καθημερινό μόχθο.

Οι ερμηνευτές του έργου ισορροπούν συνθέτοντας φιγούρες και δημιουργώντας οπτικές απάτες και αναμετριώνται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

Το έργο πρωτοείδαν 13.000 θεατές την άνοιξη του 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετά από πρόσκληση του Robert Wilson, παρουσιάστηκε στο Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη.