Έργο στην Πόλη 2019: Ένα συλλογικό πορτρέτο της Αθήνας μέσω των “Stock Images” του Πάνου Κοκκινιά στη Στοά Αθηνών

Με βασικό καμβά τον ιστό της ίδιας της πόλης, εξερευνά τις πολλαπλές πτυχές της σύνθετης αστικής μητρόπολης και των ανθρώπων της

NEON εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας που αναθέτει στον φωτογράφο Πάνο Κοκκινιά τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Η έκθεση Stock Images εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη 2019, στο πλαίσιο του οποίου ο ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Shoair Mavlian, Διευθύντριας του Photoworks, θα παρουσιάσει διαφορετικές απόψεις της πόλης που ενυπάρχουν στον ιστό της. Στο πνεύμα της αστικής εξερεύνησης, η έκθεση θα εγκατασταθεί σε έναν εγκαταλειμμένο χώρο γραφείων στο κέντρο του λεγόμενου «εμπορικού τριγώνου» επί της οδού Σοφοκλέους 4, έναν χώρο ανέγγιχτο από τότε που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά πριν από μία δεκαετία.

Η έκθεση Stock Images του Πάνου Κοκκινιά πλέκεται με βασικό καμβά τον ιστό της ίδιας της πόλης και εξερευνά τις πολλαπλές πτυχές της σύνθετης αστικής μητρόπολης και των ανθρώπων της. Περισσότερες από 20 φωτογραφίες, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά συνθετικά, αναπαριστούν ένα συλλογικό πορτρέτο της Αθήνας μέσα από πραγματικότητες και μυθοπλασίες της σύγχρονης αστικής ζωής. Με το υπόβαθρό του στην ιστορία της φωτογραφίας δρόμου και την πρακτική του ντοκιμαντέρ, ο Κοκκινιάς είναι γνωστός για τα φωτογραφικά tableaux μεγάλης κλίμακας που δημιουργεί.

Συντελεστές

Επιμέλεια | Shoair Mavlian, Διευθύντρια του Photoworks

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.